EUR: 338,73 Ft
CHF: 319,02 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Extra

Örömhír! Babát vár az On The Spot riportere

– Több mint másfél éve dolgozunk az On The Spot hetedik évadán, amely a születés apropóján járja körül a világot, és úgy tűnik, személyesebbre sikerül, mint eddig bármi, ugyanis mi is babát várunk! – osztotta meg az örömhírt a Facebookon az On The Spot két riportere,  Cseke Eszter és S. Takács András.

– Múlt héten befejeztük a forgatást, kivételesen hónapokig itthon leszünk, így aztán lehetetlen lenne titkolni, még ha akarnánk is. Az elmúlt másfél évben abban a csodában volt részünk, hogy tíz család megengedte, hogy ott legyünk, amikor megszületik a gyerekük. A születésen keresztül még közelebb kerültünk a szereplőinkhez, az életükhöz és a hagyományaikhoz, mint korábban. Forgattunk szír menekülttáborban, mexikói születésházban a hegyekben, háború után egy gázai kórházban és a világ egyik legkisebb klinikáján a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta régiójában. Azzal a kérdéssel vágtunk neki az útnak, hogy vajon hogyan születnek az emberek a világ különböző kultúráiban, de néha sokkal érdekesebb és megrázóbb volt, hogy milyen élet vár egy-egy babára az adott helyszínen.Hogyan hat a háború a terhességre? Milyen menekültnek születni? Hogyan születhettek emberek koncentrációs táborokban? Megnéztük, milyen egy háborítatlan szülés a világ leghíresebb bábáival, mi történik egy konzervatív muzulmán kórházban vagy egy ultraortodox zsidó szülészeten, ahol úgy tartják, hogy szülés közben megnyílnak a menny kapui…Útközben derült ki, hogy velünk is megtörténik a csoda. Természetesen még több kérdésünk lett, mint amikor elkezdtük a forgatást, és abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a válaszokat az egész világon kereshettük, Balitól Kanadáig. Volt, hogy válaszok helyett csak még égetőbb kérdésekre bukkantunk. Vajon tényleg meghatározza az életünket, hogy hogyan születünk? On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül – szeptember közepén indulunk a Dunán! – írták a csodás hír kapcsán, amihez egy gyönyörű fotót is mellékeltek. Gratulálunk!


Monte-Carlo, 2013. június 13. S. Takács András és Cseke Eszter, az M1-en látható On the Spot című dokumentumfilm-sorozat készítői az 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Monte-Carlóban 2013. június 13-án. Az On the Spot gázai filmje elnyerte a fesztivál dokumentumfilmes kategóriájának nagydíját, az Arany Nimfát. MTI Fotó: MTVA

Monte-Carlo, 2013. június 13.
S. Takács András és Cseke Eszter, az M1-en látható On the Spot című dokumentumfilm-sorozat készítői az 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Monte-Carlóban 2013. június 13-án. Az On the Spot gázai filmje elnyerte a fesztivál dokumentumfilmes kategóriájának nagydíját, az Arany Nimfát.
MTI Fotó: MTVA

Kapcsolódó Cikkek