2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Extra

Összeszedtük Columbo legérdekesebb titkait

Ötvenöt éves lett Columbo figurája! Még most is hat magyar csatornán vetítik a világ egyik legnépszerűbb sorozatát. A szétszórt zsarut mindenki imádja, ám vannak olyan érdekességek, amiket még a legfanatikusabb rajongók sem tudnak! Ki gondolta volna például, hogy eredetileg nem is Peter Falk alakította a ballonkabátos hadnagyot?

Ötvenöt éves a figura


Columbo figurája az Egyesült Államokban először 1960-ban tűnik fel a The Chevy Mystery Show című sorozatban. Columbo figuráját Bert Freed alakítja, Peter Falk 1968-tól játssza a legendás szerepet.

Nem tudják a keresztnevét
Az egyik részben tisztán kivehető a hadnagy jelvényén, hogy Frank a keresztneve. Ezt soha senkinek nem árulja el a filmben és mindig csak Columbo hadnagyként mutatkozik be.


columbo jelveny

Titkok a sosem látott feleségről

Columbo legendás, sosem látott feleségéről csupán néhány dolog derült ki. Mindössze ennyit tudunk róla: van otthon számítógépe, borzasztó a főztje, szeretne egy rongyszőnyeget, mindig ellop egy hamutartót az éttermekből, önkéntes munkát végez egy kórházban és D-s a melltartómérete. Peter Falk igazi, második felesége, Shera Danese (kis képünkön) a sorozat hat epizódjában is feltűnik. A színész első feleségével örökbe fogadott két lányt, akik nem szerették igazán a fiatal feleséget.  Évekkel később, a nagybeteg Falk a végrendeletében kikötötte: amennyiben a lányai megtámadják a végakaratát – amiben szinte mindent Sherára hagyott -, semmit sem kapnak a vagyonból.

columbo igazi felesege

Neki van a legcukibb kutyája

A hadnagy basset hound-ja több epizódban is szerepel. Columbo csak Kutyának hívja, hiába próbálkozott ugyanis a Fido és Beethoven nevekkel, a kedvenc nem szerette. Még kutyaiskolába is beíratta, de olyan rossz hatással volt a többi kutyára, hogy inkább eltanácsolták.

columbo kutya

Kapcsolódó Cikkek

 • Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila szemefénye a lassan egyéves Anna. Az egykori bankrabló úgy érzi sokkal érettebb lett az apaság által, és bár fiatalon több gyermeket szeretett volna, kora miatt számára az is hatalmas dolog, ha egyszem kislányát tisztességesen fel tudja nevelni.

 • Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Az idei Oscar-gála a nagy meglepetések estéje volt. Leonardo DiCaprio végre hivatalosan is bemutatta barátnőjét, egy koreai film, az Élősködők vihette haza a legjobb film díját, aminek sikeréhez ráadásul két magyar zeneszerző is hozzájárult.

 • Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna gyerekkora óta imádja a színpadot. Szülei ezt könnyen megemésztették, ugyanakkor nem tagadják, hogy az ezzel járó létformának bizony vannak nehézségei. “A pozitívum, hogy legalább mindig van miről beszélni” – fogalmazott a Lokálnak a zenész, aki most A Dal zsűritagjaként igyekszik a feltörekvő tehetségeket biztatni: folytassák az útjukat, mert megéri.