EUR: 339,11 Ft
CHF: 318,59 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Életmód

Pizza, ahogy mi magyarok szeretjük!

Korábbi felmérésekből kiderült, hogy ha ételrendelésről van szó, akkor legtöbbször olasz és amerikai ételeket választunk, leggyakrabban pizzára és hamburgerre vágyunk. Csak júliusban a NetPincéren rendelhető több mint 150 különböző pizzafajtára több százezer rendelés érkezett. Az augusztusi Pizzafesztivál apropóján a NetPincér listába szedte a legfőbb jellemzőket, amit a magyar pizzafogyasztási szokásokról tudni érdemes.

Hawaii pizza mindent visz


Az olaszok meg vannak győződve arról, hogy a németek találták fel, mások szerint egyenesen Amerikából származik az ananásszal gazdagított pizza ötlete, de egy biztos, hogy a magyar lakosság körében a hawaii pizza a listavezető. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt hónapban összesen közel 5800 hawaii pizza fogyott, sőt ezen felül több mint 790 esetben a vendégek ananász feltétet is rendeltek.

Júliusban a netpincéren több mint 150 fajta pizza volt megtalálható melyekre több százezer rendelés érkezett.


Hús nélkül nem pizza a pizza

Annak ellenére, hogy az ételrendelők között is egyre népszerűbbek a kímélő ételek, a pizzánál továbbra is fontos szempont, hogy a feltétek között hús is legyen. A sonkás, szalámis, szalonnás, vagy épp bolognai verzió mellett a csirkehúsos variánsok is egyre kelendőbbek. Az éttermek azért a vegán étrend kedvelőire is gondolnak, így az étlapokon a hagyományos margarita mellett húsmentes alternatívaként zöldséges, halas, tenger gyümölcsei és négysajtos pizzafélék is feltűnnek.

Pizza magyarosan

Ha csak az ételkategóriákat néznénk, azt kellene mondanunk, hogy mi magyarok teljességgel rajongunk az olasz konyháért, ám jellemzően a külföldi eredetű ételek közül is a hazai ízvilágra szabott megoldások a népszerűbbek. Ezért aztán nem meglepő, hogy a pizzák között is a dobogó második fokán a sonkát, kolbászt, bacont, hagymát és paprikát tartalmazó magyaros szerepel.

Kívánság pizza

A legtöbb étterem lehetőséget ad rá, hogy a különböző feltéteket saját magunk válogassuk össze, azonban általában csak kevesen ragadják meg az alkalmat, hogy személyre szabott ételt készítsenek. Ha az étterem lehetővé teszi, a tészta vastagságáról a vendégek szeretnek maguk dönteni. Az extra feltétek között ananászon túl, júliusban is a kukorica, gomba és a dupla sajt volt a legnépszerűbb.

Ha eddig még nem bátorkodtunk kívánság pizza összeállításával, augusztus 10-14 között a pizzafesztivál alkalmával jelentős kedvezmények mellett tehetjük próbára gasztro tudásunkat, vagy a bevált utat választva jutányos áron rendelhetjük meg kedvenc pizzánkat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.

 • Papsajt az árokpartokon

  Papsajt az árokpartokon

  Tavasszal az árokparton játszadozó magyar gyerekek szívesen rágcsálnak olyasmit, ami eltér az átlagostól (tökmag, napraforgómag).