EUR: 339,64 Ft
CHF: 319,52 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Extra

Rhoda Scottot a zene tartja fitten

Ki gondolná, Rhoda Scott már elmúlt hetvenhét éves. A mezítlábas grófnő becenévre hallgató orgonista újra hazánkba látogat, augusztus 30-án a Marriott Hotelben áll színpadra. Lapunknak elárulta, mi tartja fitten és fiatalon.

– Biztos a zene az, nincs igazi receptem. Remélem viszont, hogy még sokáig kitart!


Budapest, 2013. december 22. Rhoda Scott koncertet ad a Modern Art Orchestrával közösen a budapesti Marriott Hotelban 2013. december 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Rhoda Scott másfél éve a Modern Art Orchestrával közösen koncertezett Budapesten (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Számtalan alkalommal járt már Magyarországon, mégis könnyedén idézte fel a rég- és közelmúlt eseményeit.

– Amikor először jöttem önökhöz, csak egy dobos kísért el. A Magyar Televízióban adtam koncertet, majd meghívtak az Erkel Színházba, amiről kiderült, hogy kicsi, és így kerültem a Kisstadionba.

Az 1975-ös fellépését Rhoda Scott Budapesten címmel album követte.

– Teljesen egyértelmű volt, hogy készítünk belőle lemezt. A Hungaroton akkori vezetője, Bors Jenő még arra is megkért, hogy magyar népzenei motívumot is vigyünk bele, ez pedig a Nyuszi ül a fűben kezdetű dal volt.

A kapcsolat nem szakadt meg a zenész és hazánk között, azóta játszott már Varnus Xavérral és a Modern Art Orchestrával is.

– Tényleg rengeteg emlékem fűződik Magyarországhoz. Szeretek más zenei univerzumokba kalandozni, ez mindig inspiráló.

Rhoda Scott nem vesz vissza a tempóból, új lemezeket készít. Év végén veszi fel négy hölgy tagból álló The Lady Quartetjével az anyagot, míg egy új énekessel, Leslie Lewisszal a Meridien Jazz Clubban is rögzítenek egy korongot. De addig is augusztus 30-án a Marriott Hotel báltermében lép fel újra magyar közönség előtt.

Kapcsolódó Cikkek