EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb XXIII.kerület

Soroksárra hozza Mátyás királyt Pintér Tibor

A Szent István napi megemlékezés során a Hősök terén adják elő a Mátyás, az igazságos című musicalt. A Nemzeti Lovas Színház a reneszánsz korba repíti vissza a nézőt, amikor Európa csodájára járt virágzó országunknak.

Mátyás király (Buch Tibor) és Kinizsi Pál (Pintér Tibor) a Mátyás, az igazságos című rockoperában (fotó:Nemzeti Lovas Színház)

Mátyás király (Buch Tibor) és Kinizsi Pál (Pintér Tibor) a Mátyás, az igazságos című rockoperában (fotó:Nemzeti Lovas Színház)

– Két éve már játszottunk Soroksáron, akkor a Honfoglalás című rockoperát mutattuk be a Hősök terén. Nagy örömünkre idén is meghívtak minket. Most egy másik történelmi korba látogatunk el, Mátyás király igazságait tárjuk a nézők elé. Ez egy mesés musical, amire nagyon büszke vagyok, két éve mutattuk be, és folyamatosan játsszuk – mondta lapunknak Pintér Tibor ötletgazda, a Nemzeti Lovas Színház alapítója, egyben a darab rendezője, szövegírója, és Kinizsi Pál megformálója. – A soroksári előadáson lovak nem lesznek. Természetesen erre fel vagyunk készülve, gyakran játsszuk állatok nélkül a musicalt, ami önmagában is megállja a helyét.


Elmondása szerint Mátyás király neve garancia a sikerre.

– Abban a reneszánsz korban igazán magas szinten jegyezték az országot, gazdaságilag, kulturálisan igen előkelő helyet foglaltunk el Európában. Ő volt az utolsó olyan királyunk, amikor gazdaságilag nem voltak problémáink. Jó arányban használta a gazdagok és szegények közti adózási rendszert. Saját korában persze nem volt népszerű, de az sokat elmond róla, hogy hozzánk jöttek tanulni a vezető hatalmak.


Pintér Tibornak nem ez az első történelmi szerepe, de a reneszánszhoz különös módon kötődik.

– Saját magam is ebben a korban tudom leginkább elképzelni magam, úgy érzem, előző életemben biztos lovag voltam. Aki egy kicsit is romantikus lelkületű és igazán férfi, ahhoz a kor romantikája, udvarlási szokásai közel állnak.

Mátyás, az igazságos

Soroksár, Hősök tere

2015. Augusztus 19., 20 óra

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.