2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Sosem találná ki, hogy miket titkol a negyven éves Charlize Theron

Charlize Theron idén augusztus 7-én tölti be a negyvenedik életévét. Mozgalmas karrier áll mögötte, amely éppúgy tele van elpuskázott lehetőségekkel, mint bombasikerekkel. A kilencvenes évek közepe óta dolgozik Hollywoodban. Szexis mellékszerepekből küzdötte fel magát az Oscar-díjig. A filmvilág legirigyeltebb elismerését A rém főhősnőjének megformálásáért kapta meg. A kerek évforduló kapcsán összeszedtük azokat a titkokat, amelyeket eddig kevesen tudtak róla.

charlize theronSokáig egyáltalán nem beszélt angolul


A Dél-Afrikában született színésznő anyanyelve az afrikaans. Gyermekkorában az eredeti nyelven sugárzott brit és amerikai tévé műsorokat nézve tanulta meg az angolt. Ma már mindkét nyelven folyékonyan beszél, de anyukájával egymás közt csak az afrikaans-t használják.

Táncosnak készült


Modellkarrierjét megszakítva, alig 16 évesen beiratkozott a new york-i Joffrey Balett Iskolába. Azonban egy térdsérülés miatt szertefoszlottak a balettozás köré szőtt álmai. Miután felépült soha többet nem ment a próbatermek környékére sem. Táncolni viszont nem felejtett el. Kecses mozgásában az egész világ gyönyörködhetett a 2013-as Oscar-díjátadón, a Channing Tatummal közös táncbemutatója láttán.

Balhézásának köszönheti, hogy felfedezték

A modell karrierje befejezése után Theron New Yorkban próbált új életet kezdeni. Egyik nap pénzt szeretett volna a bankból kivenni, de az sehogy sem sikerült. Emiatt éktelen haragra gerjedt és a maga választékos módján, az afrikaans és az angol nyelvet keverve osztotta ki ott helyben a megszeppent banki tisztviselőt. Amikor befejezte a „lármázást” odalépett hozzá egy férfi, aki éppen sorban állt. Ő volt John Crosby, aki az első hollywoodi ügynöke lett.

Cannes, 2015. május 14. Charlize Theron dél-afrikai színésznő az élettársa, Sean Penn amerikai színész (a háttérben) társaságában a Mad Max: Fury Road című filmjének bemutatójára érkezik a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 14-én. (MTI/AP/Invision/Joel Ryan)

Cannes, 2015. május 14.
 (MTI/AP/Invision/Joel Ryan)

Első szerepe három másodpercig tartott

Az 1995-ös A kukorica gyermekei harmadik részében debütált. Ebben egy villanásnyi jelenete volt. Később nem is bánta, hogy észre sem lehet őt venni, mert óriásit bukott a film.

Hipnózissal szokott le a cigarettáról

Sokáig komoly dohányosnak számított. Volt, hogy napi három doboz, méregerős cigarettát szívott el. Amikor felismerte, hogy a szenvedélye a halálát is okozhatja, az életmódváltás mellett döntött. Szép lassan a hipnózis és a jóga kombinációjából álló módszer elsajátításával, gyakorlásával véglegesen búcsút intett a káros szenvedélyének.

Szégyenli, hogy meztelenkedett

Karrierje kezdetén ő is elcsábult és levetkőzött a nyuszis magazinnak. Akkor a képek nem kerültek be a lapba, de amint a pályája beindult, 1999-ben közölték az addig talonban tartott aktokat. Hiába perelte a kiadót, a képeket nem lehetett már visszavonni és kénytelen volt beletörődni abba, hogy nyilvánosak lettek a felvételek. Viszont ártani nem ártottak a karrierjének a fotók. Sőt, hozzá is járultak ahhoz, hogy Hollywood egyik szexszimbóluma legyen.

Kapcsolódó Cikkek

  • 15 kiló a kis vízilólány

    15 kiló a kis vízilólány

    A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

  • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.