2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

Storcz szerint sikeres volt a vb

Ha azt nézzük, hogy tizenöt olimpiai kvótát szerzett a magyar kajak-kenu válogatott, akkor sikeresnek, ha azt, hogy 1990 óta nem szerzett ilyen kevés – három – aranyérmet a magyar csapat vb-n, akkor sikertelennek ítélhetjük meg a milánói világbajnokság eredményét.

Az olimpiai számok éremtáblázatán Magyarország két arany- és négy ezüstéremmel az első helyen végzett.

– Én pedig egyértelműen azt mondom, hogy minden szinten sikeres világbajnokságon vagyunk túl – mondta a Lokálnak Storcz Botond szövetségi kapitány. – Persze, én is tudom, hogy csak három aranyérmet szerzetünk, de amellett, hogy az éremtáblázaton harmadikok lettünk, az összes nemzet közül mi szereztük meg a legtöbb olimpiai kvótát. Ha csak az olimpiai számok eredményét nézzük, akkor ott megnyertük az éremtáblázatot, azaz mi voltunk a legsikeresebb nemzet. Ráadásul a most „csak” ezüstérmet szerző egységek közül a a férfi és a női kajak négyesben és a kenu párosban is érzem az olimpiai aranyérem lehetőségét.


Milánó, 2015. augusztus 22. Tótka Sándor és Molnár Péter versenyez a kajak párosok 200 méteres döntőjében a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én. A magyar páros elsőként ért célba. MTI Fotó: Kovács Tamás

Tótka Sándor és Molnár Péter a kajak párosok 200 méteres versenyében világbajnoki címet szerzett MTI Fotó: Kovács Tamás

Storcz Botond lapunknak elmondta, nem szeret név szerint kiemelni senkit, de most megteszi, hiszen Hajdu Jonatán kvótaszerzése még őt is meglepte. – Amikor elkezdtük a közös munkát, elmondtam neki, hogy ha megfelelően dolgozik, sikeres lehet 20 méteren, de előzetesen 25- 30 százalék esélyt adtam neki a kvótaszerzésre. Örülök, hogy hetedik helyével rám cáfolt.

Kapcsolódó Cikkek