2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XI.kerület

Szent Gellértért másztak hegyet a táborozók

Tizennyolc Tiszaalpárról érkezett fiatalt láttak vendégül a Szent István király templomhoz tartozó egyházközség házában, a Szent Imre Otthonban (SZIO). A kisiskolás, felsős és gimnazista diákokat Klein Éva, rendi választott nevén, Kinga nővér hozta Budapestre hittanos táborba.

Talpáriak a csúcson

Tiszaalpáriak a budai csúcson

– Idén a szerzetesek évét hirdette meg a katolikus egyház A gyerekekkel a budapesti helyszíneken Szent Gellért, Boldog Özséb és Szent Margit nyomában jártunk, így is ismerkedve az életükkel, és gondolataikkal, ami cselekedeteiket mozgatta. A Gellért-hegyen Szent Gellért püspök volt a téma, a Sziklatemplomban az egyetlen magyar szerzetesrend, a pálosok alapítójáról, Boldog Özsébről beszélt nekünk Mihály atya, a Nyulak szigetén pedig IV. Béla király szentéletű domonkos rendi lánya, Margit egykori lakóhelyére, a kolostorromokhoz látogattunk el – számolt be Kinga nővér, aki Budatétényből ment el a tiszaalpári bencés apácákhoz.


Talpáriaak a Sziklában

A Sziklatemplomban Boldog Özséb, a pálosok alapítójának életéről hallottak

A programok lebonyolításában és a gyerekek körül két helyi egyetemista, Fodor Eszter és Szivák József is segédkezett.

– Rettenetes hőség volt a tábor ideje alatt, le a kalappal az alföldi gyerekek előtt, ahogy szó nélkül felmásztak a Gellért-hegyre, gyalogoltak a városon át 40 fokban a Margitszigetre! Mi is rettenetesen elfáradtunk, de megérte: egy csapat szeretetre éhes, jólelkű gyerek társaságában voltunk, akiktől mi is rengeteg szeretetet kaptunk! Igyekeztünk sok játékkal is kedvet csinálni a napi tananyaghoz, és a kánikula miatt többször fürdőző programot is bevetettünk – mesélték a „táborszernagyok”.


Talpáriak Ghegyre fel!

Gellért-hegyre fel a rekkenő hőségben!

A gyerekektől a legnagyobb unszolás ellenére is csak annyit sikerült megtudnunk, hogy nagyon jól érezték magukat, és szeretnék, ha jövőre is jöhetnének ide táborozni.

Talpáriak Ghegyi kilátó

Udvarnoky László atya a gyönyörű Gellért-hegyi panorámát mutatta a tiszaalpári gyerekeknek

 

Talpáriak margit híd

A Margit hídon át a régi Nyulak szigetére ment a csapat

Talpáriak msziget

Pihenő a margitszigeti tömör fa kanapén

Talpáriak22

Budatétényben az innen származó kartauzi szerzetes, Francisek Mária (Fodor Péter) életéről meséltek a szülei a tiszaalpári gyerekeknek

Kapcsolódó Cikkek