EUR: 335,54 Ft
CHF: 315,85 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Taylor Swift klipje lett a nyertes

Taylor Swift Bad Blood című klipje nyerte az év videója díjat az MTV Video Music Awards vasárnapi gáláján Los Angelesben.

A legjobb férfi videó díját az Uptown Funk című szám klipje kapta, amelyet Mark Ronson készített Bruno Marsszal. A rockvideó-kategória trófeája a Fall Out Boynak jutott az Uma Thurman című dalért.


A látványtervezői díjat Snoop Dogg So Many Pros című klipje kapta. Koreográfiájáért az OK Go alternatív rockbanda I Won’t Let You Down című számát ismerték el, a fényképezéséért pedig Never Catch Me vehetett át díjat. Utóbbi egyik alkotója Kendrick Lamar volt, akinek Alright című klipje a rendezői díjat is elvitte.

Los Angeles, 2015. augusztus 31. Taylor Swift amerikai énekesnő átveszi a legjobb női videónak járó díjat a Blank Space című dalának videoklipjéért az MTV zenei tévétársaság videodíjainak átadási ünnepségén a Los Angeles-i Microsoft Színházban 2015. augusztus 30-án. (MTI/AP/Invision/Matt Sayles)

Los Angeles, 2015. augusztus 31.
Taylor Swift amerikai énekesnő átveszi a legjobb női videónak járó díjat a Blank Space című dalának videoklipjéért az MTV zenei tévétársaság videodíjainak átadási ünnepségén a Los Angeles-i Microsoft Színházban 2015. augusztus 30-án. (MTI/AP/Invision/Matt Sayles)

Az élőben közvetített műsor egyik emlékezetes pillanata volt, amikor a színfalak mögött megszólaló műsorvezető, Miley Cyrus egyik melle kivillant. A zenetévé közölte, hogy a kínos jelenetet azonnal törölték, és a későbbi felvételeken már nem lehet majd látni.


A Los Angeles-i Microsoft Színházban megrendezett videós zenei díjátadó ceremónián Kanye West is szóhoz jutott: az énekes elnézést kért, amiért a 2009-es gálán elvette a mikrofont Swifttől, és elismerte, hogy “nem érti a díjátadókat”. Azt is közölte, hogy 2020-ban indulni akar az Egyesült Állomok elnökválasztásán.

A show-ban Nicki Minaj és Swift együtt énekelt, az előadás végén meg is ölelték egymást, ami szemmel láthatóan pontot tett júliusban kitört “popsztárháborújuk” végére. Minaj egyébként a legjobb hip-hop videó díját kapta az Anaconda című számáért.

A két popsztár között akkor mérgesedett el a helyzet, mikor Minaj nem kapott jelölést az év videoklipje díjra, holott az Anaconda a legnagyobb nézettségű videók közé tartozott. Az énekes akkor azt írta, hogy a filigrán nők könnyen begyűjtik a jelöléseket, a fekete női előadók viszont háttérbe szorulnak a popkultúrában.

Swift a legjobb női előadó klipjének díját és a legjobb popvideó elismerését is megkapta az estén Blank Space című számáért.

Cyrus házigazdaként többször szelfizett a közönséggel, és arra kérte őket, hogy kiabálják: “marihuána”. A show végén pedig bejelentette, hogy új albuma ingyen elérhető online.

Kapcsolódó Cikkek

  • Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőket rendeznek A Dal 2020 műsorsorozatban. A három élő válogató adásból továbbjutott tizennyolc előadó közül most szombaton kilencen lépnek színpadra a Duna Televízióban és a Duna World csatornán látható eseményen.

  • Hatalmas siker a premieren

    Hatalmas siker a premieren

    Ki gondolta volna még 1973-ban, amikor először vitték színpadra Adamis Anna és Presser Gábor szerzők művét, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadást, hogy 2020-ban is szűnni nem akaró tapssal fogják ünnepelni ezeket a kiváló, korszakokon is átívelő, közkedvelt dalokat?