EUR: 338,58 Ft
CHF: 319,19 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Budapest XIV.kerület XV.kerület

Teszteltük a kórházi könyvautomatát

Könyv és újság automata az Uzsoki utcai kórházban ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Miután bedobtuk a pénzt, jöhet a kód
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az Uzsoki utcai kórházban található Magyarország első könyvautomatája, amelyet a Kossuth Kiadó adott át. Kínálatában egyszerre több mint húsz könyv szerepel, a választásban egy digitális képernyő segít, ahol böngészni lehet a művek ismertetői között.

A megvásárolható könyvek között krimik, bestsellerek, kvízkönyvek és díszkötetes klasszikusok mellett helyet kap a kortárs irodalom is. Az automata használata nagyon egyszerű. Valamennyi könyv ára és kódszáma jól látható helyen van feltüntetve egy üvegajtó mögött. A digitális kijelzőn el lehet olvasni a könyvek tartalmát, és az összes ár igazán pénztárcabarát.


Könyv és újság automata az Uzsoki utcai kórházban ( Fotó_ Sáfár Tibor)

590 – 1990 forint között lehet itt könyvet venni
( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

A legolcsóbb regény 590 forint, a legdrágábbért pedig 1990 forintot kell fizetni. Miután bedobtuk az összeget, csak meg kell adni a regény kódszámát, és az automata azonnal kidobja. Azaz, hogy ki kellene dobnia, de a technika hagy még némi kívánnivalót maga után: két könyv beragadt, a másik kettő kiadását pedig el sem indította, amikor teszteltük a masinát. A megadott hibabejelentő telefonszámot többszöri próbálkozásra sem vette fel senki. Ötödszörre aztán végül egy krimivel lettünk gazdagabbak, bár eredetileg egy romantikus regényre fizettünk be.

Könyv és újság automata az Uzsoki utcai kórházban ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Többszöri próbálkozás után egy spanyol krimivel lettünk gazdagabbak
( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

– Sajnos nekem sem adta ki, amit választottam, de szerencsére a pénzt nem nyelte el. Még nem túl rutinos, de azért becsületes kis gépezet ez – kommentálta próbálkozásunkat az egyik beteg, majd figyelmünkbe ajánlotta a szemközti újságautomatát. – Menjenek oda, kedves! Olcsóbb az újság, mint amennyi a bolti ára és azt adja a gép, amit szeretne.


És valóban: az újságosnál 350 forintért kapható magazin aktuális számához, az automatából 200 forintért jutottunk hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.