EUR: 337,25 Ft
CHF: 317,91 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XI.kerület

Tízezer diák tanult 100 országban a Balassival

A Hadtörténeti Múzeum díszudvarán tartották a Gellérthegyen működő Balassi Intézet által koordinált Campus Hungary Program záróünnepségét. A Campus Hungary azzal a céllal indult el 2012-ben, hogy minél több magyar felsőoktatási intézmény hallgatóinak és munkatársainak biztosítson ösztöndíjat külföldi résztanulmányok folytatására.

Prőhle Gergely  diplomata, államtitkár

Prőhle Gergely helyettes államtitkár feleségével, Korányi Noémival

– Magyarországon túl sokat foglalkozunk a magunk dolgaival, s elmulasztjuk összevetni helyzetünket a külföldi tapasztalatokkal – emelte ki Prőhle Gergely, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár (EMMI). – Ennek legjobb ellenszere az, ha a fiatalok már tanulmányaik során olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek által kitágul a horizontjuk. A magyar állam feladata, hogy biztosítsa azt az intézményrendszert, mely egyszerre szolgálja a hallgatók, a felsőoktatási intézmények és persze végső soron az egész ország fejlődésének érdekét – fejtette ki a helyettes államtitkár, akitől a Lokál azt is megtudta, hogy a Campus Hungary programban több mint 10 ezer diák tanulhatott hosszabb-rövidebb ideig 98 országban. A folytatás, a Campus Mundi pedig még rugalmasabb feltételeket biztosít majd a hallgatóknak.


– Nem feledkezünk meg az egyetemek, főiskolák érdekeiről sem. Az általános cél az, hogy a magyar felsőoktatás minél inkább kapcsolódjon be a nemzetközi tudományos vérkeringésbe. Így lehet biztosítani azt, hogy a Magyarországra tanulni jövő és a tőlünk kiutazó hallgatók személyes igényei és az intézmények tudományos, oktatási szempontjai egyaránt érvényesüljenek.

Kapcsolódó Cikkek