EUR: 335,15 Ft
CHF: 314,63 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Több mint ötven éve ikszelünk a telitalálatért

1972_cserhati zsuzsa a lottoszamokkal_fortepanÖtvennyolc éve tartották az első modern lottóhúzást Magyarországon. Az első öttalálatosra mindössze hat hetet kellett várni, a nyertes pedig Ring Sándorné lett, aki rokonai életkorával játszott, azóta sokan
követik a példáját.

Az özvegy 850 ezer forintot vihetett haza. És, hogy mit ért akkoriban ez a nyeremény? Az Ötöslottó elindításának évében 1957-ben (és még több mint 20 évig) a lottó alapjátékának ára 3 forint 30 fillér volt. Ebben az évben a cukor kilónkénti ára 7 forint, a 74/76 oktános benzin ára 1 forint 60 fillér volt. 1957-ben egyébként a legnagyobb összeget, 922.676 forintot Huszár Ferenc szobafestőmester nyerte meg, aki az újságban számolt be arról, hogy az akkoriban csillagászati összegnek számító nyereményéből egy szép, világos kertes lakást tervez családjának vásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt egy fának csapódó autó sofőrje

  Meghalt egy fának csapódó autó sofőrje

  Fának csapódott egy személygépkocsi Monorierdő belterületén vasárnap éjszaka, a jármű vezetője a helyszínen meghalt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 • Kiengedték a kórházból a Vuhanból hazatért magyarokat

  Kiengedték a kórházból a Vuhanból hazatért magyarokat

  Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így hazamehettek – mondta el az egészségügyért felelős államtitkár.

 • Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

  Huszonkettedik évértékelő beszédét tartotta tegnap délután Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait.