EUR: 337,94 Ft
CHF: 318,17 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Extra

Tom Cruise forgatásán kémkedett egy újságíró

Leleplezték és eltávolították a forgatásról azt a kolumbiai újságírót, aki statisztaként akart többet megtudni a Medellín drogkartellről készülő filmről, amelynek főszerepét Tom Cruise játssza.

A Mena című filmet Doug Liman rendező Kolumbiában forgatja. Az El Espectador című napilap cikke szerint az újságíró, aki egy helyi tévének dolgozik, statisztaként próbált adatokat gyűjteni a munkáról. Úgy leplezték le, hogy észrevették a testére erősített kamerát. A forgatás biztonsági személyzete átadta a riportert a helyi rendőrségnek, de nem indult ellene eljárás.


Tom Cruise a CIA fedett ügynökét, a pilóta Barry Sealt alakítja a nyolcvanas években játszódó, hírhedt Medellín kartellről szóló thrillerben. Az 52 esztendős sztár állítólag pár kilót felszedett, hogy a kolumbiai drogkartellnek kábítószert és fegyvereket szállító testes Sealt hitelesen játssza.

A színész pár éve a Trópusi vihar című vígjátékban a pocakosra maszkírozott szeszélyes stúdiófőnök, Len Grossman szerepében nagy sikert aratott.

A Seal-sztorit 1991-ben az HBO is leforgatta, a Kétélű fegyver című tévéfilmben Dennis Hopper játszotta a főszerepet, de akkor rendes testalkatúként ábrázolták az informátort.

A “kövér embernek” becézett Seal a Medellín kartell pilótája volt, de egyúttal a CIA-nak is dolgozott. A csempész kannabiszt és kokaint szállított Dél-Amerikából az Egyesült Államokba 1976 és 1984 között. Hogy elkerülje a börtönt, hajlandó volt együttműködni az amerikai hatóságokkal. 1986-ban egy Baton Rouge-i védett házban lőtték agyon a kartell bérgyilkosai.

A film forgatókönyvét Gary Spinelli írta. A rendezésre eredetileg Ron Howardot kérték fel, az ő helyét vette át Doug Liman. A produkció 2017-ben kerül a mozikba.

Kapcsolódó Cikkek