EUR: 338,06 Ft
CHF: 318,61 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Extra

Tom Cruise nyerte a hétvégét

Tom Cruise Mission: Impossible – Titkos nemzet című filmjére vettek legtöbben jegyet a hétvégén az amerikai mozikban, a csaknem húsz évvel ezelőtt kezdődött széria ötödik darabja a vasárnapi becslések szerint 56 millió dollárt (15 milliárd forint) hozott.

Bécs, 2015. július 23. Tom Cruise amerikai színész a Mission Impossible: Titkos Nemzet című filmjének világpremierje előtt tartott rendezvényen a Bécsi Állami Operaház előtt 2015. július 23-án. A filmet az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában augusztus 6-án mutatják be. (MTI/EPA/Herbert Neubauer)

Bécs, 2015. július 23.
Tom Cruise amerikai színész a Mission Impossible: Titkos Nemzet című filmjének világpremierje előtt tartott rendezvényen a Bécsi Állami Operaház előtt 2015. július 23-án. A filmet az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában augusztus 6-án mutatják be. (MTI/EPA/Herbert Neubauer)

Ezzel az eredménnyel a produkció csak a második a Mission Impossible-filmek nyitó hétvégi bevételeinek sorában, a legtöbb pénzt, 57,8 millió dollárt a második rész hozta 2000-ben.


A Paramount és a Skydance filmjének előállítása 150 millió dollárba került, és nem jelenthet gondot, hogy a költségeket gyorsan behozza, különösen, ha a külföldi jegyárbevételeket is figyelembe veszik. A Christopher McQuarrie rendezte mozi amerikai nézőinek 62 százaléka volt férfi, 31 százaléka 25 éven felüli. A magyar mozik augusztus 6-án mutatják be a filmet.

A Titkos nemzet azt is bizonyította, hogy Cruise sikerének a szcientológiáról idén bemutatott Going Clear című dokumentumfilm sem tudott ártani. “Az átlagos mozinéző nem törődik mással, csak a filmmel” – mondta Paul Dergarabedian amerikai médiaelemző.


A Warner Bros. Vakációja nem számolhat be ilyen sikerekről, a 30 millió dollárba kerülő vígjáték a hétvégén 14,8 milliós amerikai jegyárbevételt hozott, szerdai premierje óta összesen 21,2 milliót. Sem a kritikusok, sem a közönség nem volt elragadtatva az Ed Helms és Christina Applegate főszereplésével készült komédiától, mely az 1983-as Családi vakáció (Vacation) Griswold-családja kalandjait kívánta folytatni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek