EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XVII.kerület

Tóninak még Pelé is hálás volt

Mi a közös az alábbi sztárokban? Pelé, Michael Schumacher, Nicholas Cage, Robert De Niro, Lionel Messi. Mindegyikük fotózkodott már a kerülethez ezer szállal kötődő Kern Tónival, akinek igazán különleges hobbija van. Világsztárok aláírásával és közös fényképeivel szobákat tudna kitapétázni.

– Az ötvenes évek elején édesapám együtt futballozott a Honvédban Puskásékkal, majd később Hidegkutiékkal az MTK-ban. Később, már öregfiúk játékosként gyakran játszott a színészválogatottal. Zenthe Ferenc, Bujtor István, Koós János, Bodrogi Gyula és a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó Papp László voltak az elsők, akiknek a szignóját begyűjtöttem, de ezek sajnos már nincsenek meg – mondta a Lokálnak a mindenki által csak Tóninak becézett gyűjtő, honnan is eredeztethető a sporthoz, azon belül is elsősorban a focihoz fűződő szoros kapcsolata. – Hárman vagyunk testvérek, két fiú, egy lány. Mégis Edit vitte a legtöbbre a pályán. Ő az egyetlen magyar játékos, aki a Bayern München mezét viselhette a kilencvenes években. A húgom révén többször jártam kint az Allianz Arénában mérkőzésen, ezáltal is könnyebben tudtam a sztárok közelébe férkőzni.


Alapszabályok

Tóni elmondása szerint nagyon fontos a kapcsolatépítés.


– Az évek alatt sok újságírót, vendéglátóipari alkalmazottat ismertem meg. A kapcsolatok ápolása nagyon fontos. Ahogy az is, hogy nem szabad túlságosan tolakodónak lenni, csak udvariasan rámenősnek. Akit megszólítok, igyekszem a saját nyelvén köszönteni és a keresztnevén  szólítani, valamint mindig sok sikert kívánok neki. Ezeknek is köszönhetem az olyan közös képet vagy aláírást, mint amilyen Nicolas Cage, Robert De Niro vagy Lionel Messi társaságában készült.

schumacher tóni

Michael Schumacher jótékonysági focimeccs szünetében állt meg egy kép erejéig Tóninak a régi FTC-stadionban

Tavaly az egyik nagyvállalat meghívására a legendás brazil, háromszoros világbajnok, az évszázad labdarúgójának választott Pelé Magyarországon járt. Természetesen Tóni készült.

– Kerestem róla régi fotókat, és montázs formájában egy képre raktam, mikor gyerekkori példaképével, Puskással találkozott, valamint az 1980-ban, Budapesten forgatott Menekülés a győzelembe című film felvételén készült csapatképet. Sikerült a sajtótájékoztatón eljuttatni hozzá, aminek annyira megörült, hogy felhívott a pódiumra, kezet fogtunk, mindenki ezt a személyes üdvözlést fotózta, és aláírta a brazil és nyolcvanas évek magyar válogatott mezét. Ezek olyan relikviák, amik nagyon sokat érnek a gyűjtők között. Ha már nem leszek, remélem, a lányaim vagy egy sportmúzeumnak adják, vagy megtartják családi relikviákként.

A kihagyott ziccer

Tóni rengeteg helyzetet kihagyott, de nem a pályán. – Többször volt olyan, hogy sikertelen volt egy-egy aláíráskérés vagy fényképkészítés. Mégis a legfájóbb, mikor a hetvenes évek végén Páger Antalt pincérként én szolgálhattam ki a Balatonon. Igazi úr volt, a végén megköszönte a kiszolgálást, kezet fogtunk, mikor távozott, és annyi eszem nem volt, hogy a számlát aláírassam vele. Álmaimban is előjön, hogy itt tényleg ziccert hagytam ki.

Kapcsolódó Cikkek