EUR: 338,08 Ft
CHF: 318,61 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XVII.kerület

Úgy fest, népszerű a diákmunka

Négy év alatt közel ötszáz diák végzett nyári munkát az önkormányzat szervezésében a kerületben. Idén júliusban és augusztusban is sokan szerettek volna élni ezzel a lehetőséggel, a szervezők örömmel tapasztalták, hogy túljelentkezés volt. A leggyorsabb százhuszonnyolc fiatal dolgozhatott napi hat órában bruttó 78 ezer 750 forintért.

Diákmunka Rákosmentén 17. kerület ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Szép zöld lett a Balassi kerítése
( Fotó_ Sáfár Tibor)

A környékbeli, 16 és 25 év közötti diákok jobbára szabadtéri feladatokat kaptak. Intézmények felújításában, rendbetételében, parkfenntartásában segédkeztek, de olyan is akadt, akik irodai munkát végezhettek. Mikor meglátogattuk egy kis csoportjukat, épp a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium kerítésének zöldrefestésén fáradoztak.


A tanulók közül sokan most először kóstolhattak bele, mit jelent dolgozni napi rendszerességgel. Telefonra, jogosítványra és iskolai költségekre gyűjtenek jobbára, de mint lapunknak elárulták, inkább hasonlítható egy táborhoz a hangulat, mintsem munkahelyhez. Bár, nem ismerték egymást korábban, már az első nap megtanulták egymás nevét, és remek kis közösség formálódott már egy hét elteltével.

Diákmunka Rákosmentén 17. kerület ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A festést gondosan előkészítették
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Riz Levente polgármester kérdésünkre kiemelte, az ilyen fajta diákmunka a tapasztalatszerzés mellett azért is hasznos, mert helyben ad munkát a fiataloknak, nem kell messzire utazniuk.

Budapesten a XVII. kerület önkormányzata foglalkoztatja a legtöbb diákmunkást, a fizetésüket nagy részt állami támogatásból kapják. A férőhelyek száma pedig a rendelkezésre álló összegtől függ.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.