2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XI.kerület

Új gazdája van a Citadellának

A Várgondnokság Nkft. vagyonkezelésébe adja a Citadella-ingatlanegyüttest a Miniszterelnökség kezdeményezésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A hasznosításánál a világörökségi címhez méltó kezelés a cél.

– Magyarország kormányának egyik legfőbb szándéka, hogy a Citadella-ingatlanegyüttes sorsát méltó módon rendezzék, és a Budai Várnegyed rekonstrukciójával párhuzamosan az UNESCO Világörökség részét képező Citadella rehabilitációja is megvalósuljon. Ebben a feladatban kiemelt szerepet vállalt a Miniszterelnökség – áll az MNV Zrt. közleményében. A most megkötött szerződés értelmében a Citadella több mint 3 hektárnyi területe a Miniszterelnökséghez tartozó Várgondnokság Nkft. vagyonkezelésébe kerül, amely lehetőséget teremt a területek világörökségi címhez méltó módú kezelésére.


Citadella

Citadella

A vagyonkezelésbe adás a kulturális örökség védelméért felelős miniszter, Lázár János jóváhagyásával történt. A vagyonkezelésbe adás során a világörökségről szóló törvényt és az 1972-ben Párizsban elfogadott „a világ kulturális és természeti örökségének védelméről szóló” egyezményt is figyelembe vették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.