EUR: 339,12 Ft
CHF: 318,41 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XIII.kerület

Újra kinyitott a Flippermúzeum

Kisebb huza-vona után augusztus 5-én újra kinyithatott a Radnóti Miklós utcában található Flippermúzeum. Az ünnepélyes „újranyitásra” a múzeum vezetői egy olyan gépet is beszereztek, amilyenből összesen három van az országban.

Június közepén zárt a Flippermúzeum, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal úgy döntött, bár ezekkel a gépekkel nem lehet pénzt nyerni, mégiscsak nyerőgépnek számítanak. A NAV szerint így a múzeum megsérti a szerencsejáték-törvényt, ezért a játékgépeket el kell szállítani. Augusztusra azonban megváltozott a helyzet, 5-én pedig újranyitott a XIII. kerületi múzeum.


Flippermúzeum, 13. kerület

Flippermúzeum, 13. kerület

– Az ügyben volt egy bírósági döntés, amely a Flippermúzeumnak kedvezett, pontosabban új eljárásra kötelezte a NAV-ot – mondta a Lokálnak Pálfi Balázs, a múzeum vezetője. – Arról pedig már korábban kaptunk egy állásfoglalást, hogy ha megváltoztatjuk a belépőrendszert, akkor az elfogadható az adóhivatalnak.

Ez most megtörtént, és mint Pálfi elmondta, aki kifizetni az egyszeri belépőt, az korlátlan ideig maradhat a múzeumban, és kipróbálhatja a gépeket.


– Nagyon meglepett, milyen sokan álltak a Flippermúzeum ügye mellé. Ez megerősített abban, hogy valami jó dolgot csinálunk.

A újranyitáson nem mindennapi gép is debütált.

– A Stern Pinball magyarországi forgalmazója, a Bürü Kft. egy napra kölcsönadta a Whoa Nellie! Big Juicy Melons vadonatúj flippergépet. A Dennis Nordman által tervezett flipperből összesen három darab található az országban és nagy megtiszteltetésnek vesszük, hogy az egyik nálunk mutatkozhatott be.

flipper_13ker

Pálfi Balázs hozzátette, azzal, hogy újból kinyitott a múzeum, a NAV-vizsgálat még korántsem zárult le.
– Mint említettem, a bíróság új eljárásra kötelezte a NAV-ot, mely során nem a mostani állapotot fogják vizsgálni, hanem azt, hogy 2014 áprilisában mennyiben volt szabályos a működésünk. Ha végül arra a következtetésre jutnak, hogy hibáztunk, akkor újra büntethetnek majd minket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.