2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Extra

Virágos ízek és az uborka a nyár koktél-slágerei

Munka után kiszabadulva egy szellős teraszon mi eshetne jobban, mint egy hűs, illatos limonádé vagy koktél? A klasszikus ízekből már mindenki kiválaszthatta kedvencét, de a bárok újabbnál újabb izgalmas variációkat is felvonultatnak, hogy egy percre se unatkozzanak a vendégek ízlelőbimbói. Különleges kreációkat kínál a KIOSK és a Terasz is, ahol virágos, uborkás és zöldfűszeres finomságokkal is várják a közönséget. Ezeket persze otthon is el lehet készíteni, íme négy kiváló koktél recept.

Citrus limonádé 4 főre


1dl cukorszirup

3 citrom vagy 4 lime


1,75 l szóda

Cukorszirupból készítjük, ami cukor és forró víz azonos mennyiségű elegye. Jól megmossuk a citromot vagy lime-ot, majd kifacsarjuk a levét ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek az italba keserű ízt okozva. A fenti összetevőket összekeverjük és ízlés szerint szódával vagy mentes vízzel felöntjük.

Koktel_limonade

 

Uborkás-bodzás limonádé – 4 főre

1dl bodzaszörp

3 citrom

negyed uborka

1,75 l szóda

Bodzaszörppel készítjük, amihez hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és felöntjük tetszőlegesen szódával vagy mentes vízzel egy kancsóba, amit néhány percre pihentetünk a hűtőben szervírozás előtt, hogy érvényesüljön az uborka frissítő hatása.

Koktel_uborkas_bodzas_limonade

 

Summer punch – 2 főre

2 szelet görögdinnye

4 evőkanál cukorszirup

1 citrom

4cl vodka

fél üveg habzóbor

friss gyümölcsök

Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével, ehhez ízlés szerint hozzáadunk vodkát majd betesszük a hűtőbe és szervírozás előtt némi habzóbort és friss gyümölcsöket adunk hozzá.

Koktel_summerpunch

 

Mentás elixír – 1 főre

1 evőkanál porcukor

1 lime

4 szem szőlő

kevés menta

4cl Irsai Olivér Szőlőpálinka

1dl szóda

Néhány szőlőszemet összetörünk egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd egy fél lime levét hozzáadjuk. Ezt alaposan elkeverjük egy kevés mentalevéllel, majd ráöntünk tetszés szerint Irsai Olivér Szőlőpálinkát, feltöltjük a poharat jéggel és lazítunk az italon szódával.

Koktel_mentas_elixir

Címkék

Kapcsolódó Cikkek