2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Cseh László bronzérmes 50 méter pillangón

Cseh László bronzérmet nyert 50 méter pillangón a kazanyi vizes világbajnokságon hétfőn.

Kazany, 2015. augusztus 3. Cseh László az 50 méteres pillangóúszás döntőjének rajtja előtt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. A magyar versenyző a harmadik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kazany, 2015. augusztus 3.
Cseh László az 50 méteres pillangóúszás döntőjének rajtja előtt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. A magyar versenyző a harmadik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A 29 éves olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló azt követően, hogy a vasárnapi előfutamban (23.32 mp), majd az elődöntőben (23.06) is országos csúcsot úszott, a hétfői fináléban 23.15 másodperces idővel ért célba.


Cseh nem rajtolt a legjobban, de ezúttal is hatalmas tempóban kapaszkodott felfelé, s végül egyszerre nyúlt be harmadikként a célba a lengyel Konrad Czerniakkal.

“Ez így bemelegítésnek egy jó kezdés volt, remélem, a többi számomban ennél már csak jobb leszek. Többször úsztam már ötven métert, de igazából még most sem tudom, mi kell igazán ahhoz, hogy jó legyen” – nyilatkozta a futamot követően Cseh, aki hozzátette, bízott benne, hogy 23 másodpercen belülre tud kerülni, s akár a győztes Florent Manaudou-t is meg tudja verni.


“Mindenki talán lassabb volt most a döntőben, de erről szól az ötven méter, hogy az adott pillanatban ki a legjobb, nem az, hogy ki milyen idővel kerül be” – mondta.

Cseh hozzátette, még mindig úgy érzi, hogy ez egy meglepetés-érem, és csak egy “kirándulásnak” tekinti az ötven métert. Megjegyezte, ez az eredmény jó jel számára a 100 méter pillangó előtt, ugyanis ha az első ötvenen ehhez közeli időt tud produkálni, akkor nem fog hátrányba kerülni a riválisaival szemben. Kiemelte, ugyan volt benne némi drukk a 50-es döntő előtt, de továbbra sem ezt tartja a fő számának.

Cseh László pályafutása tizedik világbajnoki érmét szerezte, s övé lett az első magyar medencés úszóérem Kazanyban. 2003 óta minden vb-n állt a dobogó valamelyik fokán, ugyanakkor ötven méteres számban most először nyert világbajnoki medált

Eredmények:

férfiak:

50 m pillangó, világbajnok:

—————————

Florent Manaudou (Franciaország) 22.97 másodperc

2. Nicholas Santos (Brazília) 23.09

3. CSEH LÁSZLÓ és Konrad Czerniak (Lengyelország) 23.15-23.15

Kapcsolódó Cikkek