2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XXI.kerület

A II. világháborúra emlékeztek

Hetvenhat évvel ezelőtt, 1939. szeptember 1-jén tört ki, és 70 esztendeje, 1945. szeptember 2-án ért véget a II. világháború. A két dátum között annyian haltak meg, hogy a milliós számokon a történészek a mai napig vitatkoznak. Ami a hat világháborús évben történt, az a világtörténelem eddigi legsötétebb fejezete. Sokan megfogalmazták már, miért kell minden lehetséges eszközzel elkerülni egy újabb világégést. De talán senki nem tudta ezt olyan egyszerűen és röviden szavakba önteni, mint Truman elnök a győzelmi beszédében: „… mert a civilizáció nem élhetne túl még egy minden eszközzel megvívott háborút” – hangzott el a Szent Imre téren lévő háborús emlékműnél rendezett megemlékezésen. Az önkormányzat nevében koszorút helyezett el többek között Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Szeles Gábor jegyző.

Tiszteletadás az áldozatoknak a megemlékezés jegyében, Csepel

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.