EUR: 335,63 Ft
CHF: 316,27 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Külföld

A látogatók is játszanak a csodazongorán

A magyar pavilon minden részlete megragadja a látogatókat a milánói világkiállításon. A legnagyobb siker persze még mindig a Bogányi-zongora, amely mögé bárki leülhet.

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy a kútból tokaji aszú folyik-e? – mesélt az érdeklődők legképtelenebb kérdéseiről Földesi Lilla, a milánói világkiállítás magyar pavilonjának egyik hosztesze, aki azt is elárulta, a látogatóknak a pavilon épülete és annak részletei is egyaránt tetszenek. Sikert arattak a háziasszonyok öltözékei is, a szoknya és a cipő különösen az olasz vendégek figyelmét kelti fel.


expo

A magyar pavilont a májusi nyitás óta mintegy másfél millió látogató kereste fel, az itt látható kiállítások, szakmai fórumok, előadások, vetítések, koncertek folyamatosan vonzzák a nemzetközi közönséget. Az egyik legnagyobb siker azonban a Bogányi Gergely és barátai által kifejlesztett különleges zongora, amelyet a közönség nagy örömére rendszeresen szólaltatnak meg profi előadók. Nem ritka az sem, hogy egy-egy látogató ül mögé és csal ki belőle dallamokat.

Nem tudnám megmondani, kinek a játéka tetszett eddig a legjobban – mondta Juhász Alina, aki ugyancsak hoszteszként dolgozik a pavilonban. A szlovén pavilon zenészei rendszeresen visszajárnak hozzánk, rajtuk kívül azok a fiatal gyerekek és idős emberek nyűgöznek le, akik egyszer csak leülnek a zongorához és gyönyörű darabokat adnak elő.

Kapcsolódó Cikkek