EUR: 338,82 Ft
CHF: 318,78 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Külföld

Ausztria tartja magát a dublini egyezményhez

Ausztria tartja magát a dublini egyezményhez, és természetesen minden egyes esetben megindítja az eljárást azért, hogy Horvátországba vagy Szlovéniába visszaküldhesse a menekülteket – közölte az osztrák belügyminiszter szombaton.

Senki nem tudja nekem elmagyarázni, hogy Horvátországban és Szlovéniában miért nem nyújtanak be menekültkérelmet, ezek az országok miért ne lennének biztonságosak – adott hangot értetlenkedésének Johanna Mikl-Leitner a Kronen Zeitung című osztrák napilap online felületén szombat délután megjelent közleményében.


Európában megfelelően érvényesül a védelemhez való jog, de az nem áll fenn, hogy ezt a legvonzóbb országban lehessen igénybe venni – olvasható a nyilatkozatban, amely szerint minden ember, aki nem a biztonságot keresi, hanem a gazdasági érdek hajtja, gyorsan meggondolja majd, hogy bevállalja-e ezt a rizikót.

Az üldözötteknek a kvóta szerinti uniós elosztás biztonságot és védelmet nyújt, azonban a gazdasági bevándorlóknak bizonytalanságot jelent – áll a nyilatkozatban. A miniszter szerint az uniós kvóta és a Szíriához közel lévő menekülttáborok támogatása az emberáradatot viszonylag gyorsan beszüntethetik.

Kapcsolódó Cikkek