EUR: 335,74 Ft
CHF: 316,37 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XX.kerület

Barokk zenei est a helyi trióval

A barokk korba kalauzolja a nézőket a hónap végén az Erzsébet Trió, amelynek tagjait tizenéves ismeretség köti össze. Kocsis Nagy Klára zongorista, Tóth Anna Zita fuvolás és Győrfi Imre klarinétos is a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában tanít, formációjuk nagyjából három éve alakult, de pontos alapítási dátumra nem is emlékeznek.

– Úgy rémlik, egy kiállításmegnyitóra álltunk össze hárman – mesélte a kezdetekről Imre. A névválasztásról Klára elárulta, mivel a kerületben tanítanak, ő pedig maga itt is lakik, adta magát az Erzsébet Trió elnevezés.


Erzsébet trió Kocsis Nagy Klára, Tóth Anna Zita és Győrfi Imre

Kocsis Nagy Klára, Tóth Anna Zita és Győrfi Imre, azaz az Erzsébet Trió (fotó: Sáfár Tibor)

A hangszerválasztásukról elmondták, hogy Anna a tévében egy szimfonikus zenekart látva lett a fuvola szerelmese, a kolozsvári születésű Klára ötévesen a családi zongorán kezdte elsajátítani az alapokat, míg Imre unokatestvérei klarinétoztak és megszerettették vele a hangszert. Elmondásuk szerint jobbára lopott időkben tudnak gyakorolni, hiszen esténként vagy hétvégénként szakítanak időt munkájuk mellett a gyakorlásra.

Az Erzsébet Trió Csanda Sámuel hegedűművésszel kiegészülve szeptember 26-án 16 órakor ad koncertet a Gaál Imre Galériában (XX. Kossuth Lajos u. 39.) az Ars Sacra fesztivál keretében rendezett Barokk esten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.