2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb IV.kerület

Befogták a jómadarat

Fotók: Állatvédelmi Járőrszolgálat Újpest/facebook

A szökevény a rács mögött Fotók: Állatvédelmi Járőrszolgálat Újpest/facebook

Ismét mozgalmas napokat tudhatnak maguk mögött az újpesti állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai, akik két akcióban is együtt dolgoztak a rendőrökkel. Rács mögé juttattak egy szökött madarat is, és visszaadták gazdájának.

Rendőrségi rajtaütésnél kellett segédkeznünk. A címen, ahol a rendőrség lecsapott, egy támadó kutya volt, akiről aztán kiderült, hogy nem is olyan vérmes. A kutyust a Rex Állatotthonba szállítottuk. Köszönjük a rendőrségnek és a TEK-nek is, hogy az állatok is fontosak egy ilyen akciónál, és gondoskodnak a megfelelő és szakszerű befogásról és elhelyezésről – írták az állatvédelmi járőrök Facebook-oldalukon.


A következő riasztásuk az egyik bevásárlóközpontból érkezett, ahol egy kóborló kutya befogásához kérték a segítségüket. A barátságos, jó kondiban lévő, Melák névre hallgató kutyában volt ugyan chip, de a gazdikat sem telefonon, sem a chipben szereplő címen nem sikerült elérni, ezért Melák a Rex Állatsziget vendégszeretetét élvezi. A közösségi oldal állatkedvelő tagjai felismerni vélték a kutyát, és sokuk szerint a gazdája mostoha körülmények között tartja, ezért az örökbe adást javasolták.

Kiderült, hogy nem is olyan vérmes

Kiderült, hogy nem is olyan vérmes

Visszakerült viszont a gazdájához az a papagáj, amelyiket újpesti szolgálaton kívüli rendőrök találtak a Zsilip utcánál. Az állatvédők hálóval megcsípték és kalitkába zárták a jómadarat, akit a gazdája napok óta keresett, többek között a Facebookon is. A történet happy enddel zárult. Egy szomorú esethez pedig éjszaka riasztották a szakembereket: két kutyus összeverekedett és az egyik súlyosan megsérült. A  sérültet a Lehel úti állatkórházba szállították. Az eset részletei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség vizsgálja a körülményeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.