EUR: 335,51 Ft
CHF: 316,05 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Bosszantó szingli vagy? Ezért nincs pasid!

A rendes faszi nem kell, a hűtlen után meg futsz! – összefoglaljuk miért annyira nehéz manapság a párkeresés.

Már az elején szeretném leszögezni, hogy a férfiak sem szentek és tökéletesek, de ez a cikk most nem róluk fog szólni! És nem is a normális lányokról, hanem azokról az idegesítő nőkről, akik folyton siránkoznak, hogy szeretetre vágynak, végre egy normális férfire, de valahogy mégsem jön össze nekik. Panaszkodnak a Facebookon, hogy a “férfiak olyanok, mint a parkolóhely…a normálisak mind foglaltak, a többi meg rokkant” vagy épp Oravecz Nóra idézeteket posztolnak a várakozásról az igaziról. Közben meg játsszanak mások érzelmeivel és sajátjukat nem ismerik igazán. Egy kis önismerettel és pár tanáccsal azonban a legidegesítőbb szingli is társra találhat!


guess-attic-837156Ismerd meg Önmagad! Ismerd fel mit akarsz!
Tényleg ismerd meg önmagad, de ne úgy, mintha egy önsegítő könyvben olvasnád. Ne másokra hallgass, hanem arra, ami neked személy szerint fontos. Érdekelt az egész problémakör, ezért megkértem egy szingli férfi ismerősömet, hogy mondja el, mi a baj a mostani szingli csajokkal.
– Bolondok – mondta egyszerűen.
Ezt nem írhatom bele a cikkbe, hogy bolondok…
– Mentális problémáik vannak.
Nem a finomabb fogalmazással van bajom…
– Hát jó. Használhatod bármelyik kapcsolatom vagy ismerkedésem az elmúlt másfél évből. Mindnek volt valami baja. A csajok saját magukkal sincsenek tisztában. Megkeseredettek picit, játsszák az önálló, vagány szinglit, közben vágynak arra, hogy erős férfi legyen mellettük. Ha ez megtörténik, akkor meg nem képesek átadni magukat ennek az érzésnek. Nem tudják összeegyeztetni az erős női énjüket – mit a világ is sugall nekik – azzal az ösztönösen jövő érzéssel, hogy törékeny nők legyenek. Azaz a gyengébbik nem, persze nem pejoratív értelemben véve a gyengét. Félnek az újabb csalódástól, nem hiszik el ha valami jó történik velük. Inkább kivárják, amíg találnak valami apróságot, ami rossz és akkor kapaszkodhatnak abba. Majd visszaigazolják saját maguk, hogy “Lám, tudtam én, hogy ez egy szemét”. Például az egyik lány, Heni. Kineziológushoz jár, együtt felvázolták, milyen számára a tökéletes pasi. Már eleve ez is szerintem egy vicc, de oké..elfogadom. Erre jövök én, aki állítólag tökéletesen megfelel ennek a képnek. De folyamatosan stresszelte magát, hogy nem hiszi el hogy ezt megkaphatja. Kialakult egyfajta görcsösség és nem is tudtunk igazán elmélyülni egymásban. Aztán összejött egy Woody Allen hasonmással és most halálosan szerelmes belé. Nincs görcs, vagy olyan érzés, hogy ezt “nem érdemli meg”. De nem vagyok abban biztos, hogy így tényleg jól érzi magát.
Ez már így érdekesebb!
– Ha ilyen mély gondolatok kellenek, akkor írd bele az őszinte kommunikáció hiányát is. Egyrészt saját maguk felé, másrészt a férfi felé… Ez tényleg fontos.

wonder-woman-533663

Egy másik barátom ennél durvábban és egyszerűbben fogta meg a lényeget:
– Hogy mi a baj velük? Pénzéhesek, nem tudják mit akarnak, rendes pasiról álmodoznak, de olyannal nem állnak szóba! Ha rákattannak valakire akkor bármit elnéznek neki, nyomulnak, ribancosan viselkednek, részegen bármit megtesznek, utána másnap józanul már szégyellik magukat…


Tanulj meg NEM-et mondani!

Egyes szinglik legidegesítőbb tulajdonsága, hogy nem tudnak egyértelmű nemet mondani. Ez egyébként nekik is rossz. Hisz a pasi reménykedik, a nő meg folyamatosan kellemetlen szituációkba keveredik. A megismerkedés elején nincs férfi-női barátság. Kár is azzal védekezni: ” Jaj, én csak azért mentem el veled moziba, mert azt hittem barátok vagyunk”. Ha nem akarsz a pasitól semmit, akkor minden közeledést egyértelműen háríts el. A talonban tartást is felejtsük el. Ahogy a férfiaknak, úgy bizonyos nőknek is vannak olyan pasik az életükben, akiket hitegetnek, más szóval talonban tartanak. Ezt el kell felejteni, ha hosszútávú kiegyensúlyozott kapcsolatot akarunk. Ha nem varrtunk el minden szálat, akkor hogyan lennénk képesek tiszta lappal kezdeni? Az emberek nem tárgyak, nem lesznek “jók majd valamire”.

Őrült és szexi skála

barney_orult_szexi

Az Így jártam anyátokkal című sorozatban, az egyik szereplőnek, Barney-nak van egy elmélete: minél szexibb egy nő, annál inkább elviselhető az “őrültsége”. Valahogy így van ez a pasik esetében is. Ha egy szingli csajnak bejön egy férfi és még “szerelmes” is lesz, akkor minden apró dologba azonnal többet lát. “Jajh, smst írt. Gondol rám, lehet köztünk valamit? Akar engem? Múltkor annyira helyes volt abban a pólóban, majd veszek neki hasonlót…” és még folytathatnánk az elvakult gondolatmenetet.  Ha valaki viszont kevésbé tetszik neki, akkor egy apró problémát is óriásinak tart és esélyt sem ad neki.

Ezt el kell felejteni, ha hosszútávú kiegyensúlyozott kapcsolatot akarunk. Ha nem varrtunk el minden szálat, akkor hogyan lennénk képesek tiszta lappal kezdeni? Az emberek nem tárgyak, nem lesznek “jók majd valamire”.

Felejtsd el az exet!

 Volt, elmúlt. Senki sem érdemli meg, hogy alapból egy másik emberhez hasonlítsák. Pláne még a szemébe is mondják (Az exemnek is ugyanez a kedvenc étele). Az új kapcsolatban, ismerkedésben nem lehet helyre hozni a múlt hibáit. Sok szingli egyszerűen képtelen elengedni a múltat és talán abban bízik, hogy a férfi egyszer visszatér hozzá. De őszintén szólva, egy ilyen felmelegített kapcsolat már sosem lesz a régi és talán nem is lehet már egyenrangú.

Kompromisszum! Kompromisszum! Kompromisszum!

business-suit-690048

A ideális pasi kedves, van pénze, jóképű, nincs gyereke, jó az ágyban, intelligens, jó humorú, diplomás, segítőkész, szereti az állatokat, szabadidejében önkéntes, sportol..blablabla – Nos, ilyen pasi nincs! Persze azt sem kell elfogadni, hogy legyen egy fokkal szebb az ördögnél, de ne várjunk lehetetlent. A lényeg, ha nem tesszük olyan magasra a lécet, akkor lehet, hogy olyan férfiakat is észreveszünk a környezetünkben, akiken eddig átnéztünk.

Tartsd be a kapcsolat íratlan szabályait

studio-660806– Három hete ismerkedtünk egy lánnyal, amikor már tudtam mindent a barátnőiről, az idegesítő főnökéről, az apró-cseprő problémáiról és rájöttem, hogy ez egy kicsit sem érdekel – mesélte Z.

– Hiányolta, hogy nem vagyok romantikusabb, nem találok ki extra programokat, én meg azt sem tudtam, hogy miről beszél. Mégis, mire hozzam le neki a csillagokat az égről pár hét után? Nem egy Romana könyv szereplői vagyunk. Én csak szerettem volna szépen lassan megismerni, nem pedig azt, hogy azonnal rámcuppanjon, mint valami energiavámpír. Nehezményezte, hogy első randinál kávézóba hívtam, hogy az olyan snassz. Manapság az első találkozás csúnyán mondva egy pofavizit, ahol eldöntitek lesz-e folytatás vagy sem. Mindenki keresi a megfelelőt, és nem akar fölösleges köröket futni, pont ezért én sem akartam azonnal valami fergeteges randevút kitalálni. Tetszett a csaj és el tudtam volna képzelni, hogy összejöjjünk komolyabban, de egy idő után már nem kerestem, mert nem voltam kíváncsi a napi egyórás siránkozására. Azt hiszem sok szingli csajra jellemző, hogy át akarnak ugrani pár lépcsőfokot egy kezdődő kapcsolatban. Pár hét után már összeköltözésről beszélnek…amikor bennünk pasikban még az alapvető kötődés sem alakult még ki.  De én még hiszek a nőkben és abban, hogy vannak olyanok akik bármennyi áldozatot megérdemelnek! Csak meg kell őket találni…

Mi a baj a pasikkal?  – jön a folytatás!

Kapcsolódó Cikkek