EUR: 336,69 Ft
CHF: 317,22 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb X.kerület

Bővítésről, kártalanításról is döntött a testület

Megtartotta első képviselő-testületi ülését Kőbánya önkormányzata augusztus 27-én. Itt kiderült, az előző év azonos időszakához képest kétmillió forinttal nagyobb összegből, összesen 5,2 milliárd forintból gazdálkodhat a kerület. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat megvásárolja a kormányhivatal épületében lévő terület bérleti jogát a tulajdonos állami cégtől, így lehetőség lesz egy második generációs, modern kormányhivatal kialakítására.

– Megoldódhat a Tér_köz projekt ügye is, az Újhegyi lakótelep teljes megújítására kapott ajánlatok alapján mintegy 82 millió forinttal kell kiegészíteni az eredetileg meghirdetett forrásokat, így Kőbánya most döntött arról, hogy ennyi többletet biztosítanak a Tér_ köz projekt költségeinek fedezetére – derül ki az önkormányzat honlapjának összefoglalójából.


A képviselők hivatalosan is megszavazták, hogy biztosítják a vagyonkezelő számára a viharkár-elhárítások költségeit, egyelőre 65 millió forintot, de a jelzések alapján várhatóan ez az összeg később emelkedhet.

Közbeszerzési pályázatot írnak ki az önkormányzat és intézményei energiaellátásának biztosítására 105 millió forint értékben. A képviselők döntésének köszönhetően bővülhet a Gesztenye Óvoda dolgozói létszáma, egy újabb gyógypedagógus dolgozhat majd a megnövekedett feladatokat követelő speciális ellátási igényű gyerekek mellett.

A Kőbányai Egyesített Bölcsődék igazgatói posztjára is pályázatot írt ki a kerület, miután decemberben lejár Göncziné Sárvári Gabriella megbízatása. Rendeletet fogadtak el arról, hogy valamennyi támogatott oltást ingyen adjanak be a kőbányai háziorvosok, illetve bejelentették: az önkormányzat a Kőbánya Számít Rád pályázatra érkező minden jelentkezést támogat.

testület

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.