EUR: 338,69 Ft
CHF: 318,94 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Külföld

Connie Mack képviseli hazánkat az USA-ban

Magyarország amerikai “szószólójává” nevezték ki és az ország érdekeinek egyesült államokbeli képviseletében való részvételre kérték fel Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

“Magyarország jó barátja és stratégiai szövetségese az Egyesült Államoknak Közép-Európában” – idézte Orbán Viktor kormányfőt a kinevezés kapcsán Havasi Bertalan, hozzátéve: Mack feladata egy közvetlen kommunikációs csatorna biztosítása lesz az amerikai média és döntéshozók, valamint a Miniszterelnökség között.


Erre Magyarország, valamint a szabadság és a NATO-szövetség iráni elkötelezettségének jobb megértése érdekében van szükség – áll a tájékoztatásban, mely szerint Connie Mack úgy fogalmazott: “Megtisztelő, hogy az Egyesült Államok egyik legfontosabb európai szövetségesének az érdekeit képviselem. Azok a kemény gazdasági és védelempolitikai döntések, amelyeket Magyarország meghozott – és továbbra is nap mint nap meghoz – a szabadság és függetlenség világítótornyává tették Magyarországot abban a térségben, amely jelenleg számos külső fenyegetéssel néz szembe”.

Connie

A Kormányzati Információs Központ ezzel egy időben arról tájékoztatott, hogy elindítottak egy Hungary Insights (Bepillantás Magyarországra) című angol nyelvű honlapot, amelynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet az amerikai-magyar kapcsolatok stratégiai, gazdasági és kulturális fontosságára.

Connie Mack lobbista 2005 és 2013 között volt Florida állam egyik kongresszusi képviselője, tagja volt az amerikai képviselőház külügyi bizottságának is.

Kapcsolódó Cikkek