EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Csányi Sándor: A női futballt jobban megéri támogatni

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a női futballba való befektetés hamarabb és jobban megtérül, mint a labdarúgás más területén. Nos, ma az MLSZ bejelentette, új névadó szponzora lesz a női Magyar Kupának. Ráadásul a bejelentést egy nagyszerű programmal tette színesebbé.

Öt csapat tizenegy játékosa jelent meg az MLSZ, női felső kapufa rúgó versenyén, melynek végén bejelentették, új névadó szponzora van a női Magyar Kupának.


Az Akvárium Klub Budapest egyik legkedveltebb szórakozóhelye, ahol a buli és a tánc a főszereplő.
Általában.
Ma délelőtt azonban a klub teraszán női felső kapufa rúgó versenyt szervezett a Magyar Labdarúgó-szövetség, melyre a Budapest Honvéd, a Ferencváros, az Újpest, az MTK és az Astra játékosai neveztek.

női foci

Öt csapat tizenegy játékosa vett részt az eseményen (Fotó:szerző felvétele)

Persze, nem nagy kapura kell gondolni – a szervezők a teraszon egy 80 centi magas, másfél méter széles kaput helyeztek el, melynek felső lécét kellett eltalálni,  a lányok pedig kieséses rendszerben mérkőztek meg egymással.


Legnagyobb számban a Honvéd játékosai jelentek meg, a végső győztes azonban nem a XIX.kerületi csapatból, hanem az MTK-ból került ki Nagy Ágnes személyében.

női labdarúgás 2

A győztes az új támogató ajándékával gazdagodott (fotó: szerző felvétele)

A verseny után aztán az MLSZ nagyszerű hírt osztott meg a jelenlevőkkel: a német központú, szereléstechnikai beszállítással foglalkozó Förch Kft. lett a Magyar Kupa névadó szponzora.

– A nyári, női Magyar Kupa döntőben  Csányi Sándor MLSZ-elnök elmondta, szerinte a női futballba való befektetés hamarabb és jobban megtérül, mint a labdarúgás más területén. Örülök neki, hogy egy cég máris meghallotta Csányi Sándor szavait. Ráadásul nemcsak a döntőt, hanem az egész sorozatot támogatják, pontosabban a legjobb nyolc közé került csapatok kapnak juttatást, melynek mértéke üzleti titok – mondta el Török Gábor az MLSZ női bizottságának elnöke. Hozzátette, a Magyar Kupában az NB I-es és NB II-es kluboknak kötelező a részvétel, de rajtuk kívül is sok csapat jelentkezett a sorozatra. Az előselejtezők így 23 indulóval már augusztusban megkezdődtek, a jövő hét végén már a nyolc közé jutásért játszanak a csapatok, míg a döntő 2016 májusában lesz.

Kapcsolódó Cikkek