EUR: 338,06 Ft
CHF: 318,22 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XVII.kerület

Csöre Gábornak csak a metró hiányzik Rákosmentéről

Pihent a családjával, horgászott, mellesleg pedig folyamatosan szinkronizált. Így telt a nyara a kerületben született és azóta is itt élő Csöre Gábornak. A színészt legtöbben a hangjáról ismerik fel, ő a South Park Cartmanjének magyar hangja. Szavalt már Ganxsta Zoleet is, de leginkább a színházi próbákat élvezi a Vígszínház művésze.

Csőre Gábor színész (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Hogyan kötődik a kerülethez?


– Rákoscsaba-Újtelepen születtem, az akkor még földes utcákon játszottunk, bringáztunk gyerekként. Egy évig laktam kollégiumban a főiskola alatt, sokat voltam bent, és mivel a közlekedés akkoriban nem volt zökkenőmentes Rákosmente irányába, érdemesebb volt beköltöznöm. Budapestiek ritkán kaphattak szobát, de elfogadták falunak a XVII. kerületet. Később feleségemmel az első lakásunk egy-két évig az Ajtósi Dürer soron volt, amit eladtunk és utána kiköltöztünk az Összefogás utcába. Onnan is eljöttünk, most családi házban élünk, szintén a kerületben.

– Most, hogy későn végez a színházban, nem bajos hazajutni?


– A kilencvenes évek közepéhez képest sokat változott a közlekedés. Busszal is gyorsabb a megközelítés, valamint megépült az M0-s, és késő este már nincs akkora forgalom, gyorsan haza lehet jutni. De azért támogatnám a metróépítést a kerület irányába.

– Már gyerekkorában is központi figura volt?

– Biztos mozgolódott bennem valami. Sokat segíthetett, hogy mivel óvodába Budára jártam, és hosszú volt az út, el kellett foglaljam magam. Szüleim ilyenkor verseket, mondókát tanítottak. Később a Magyar Rádió hirdetésére jelentkezve elvittek a gyerekstúdióba, ahol képeztek minket, tizenegy és tizennégy éves korom között minden szombatom ezzel telt. Ott már rádiójátékokban szerepeltünk, majd szinkronizáltunk, forgattunk is. Közben színészileg és beszédtechnikailag is képeztek minket.

– Széles a repertoár: színház, tévé, rádió, szinkronizálás. Van kedvenc?

– A színházat nagyon szeretem, de ott is inkább próbálni. Ha jó a próba és flottul megy, az előadás is jó lesz. Viszont sajnálom, hogy már nincs olyan megítélése a színészetnek, mint akkor, amikor a pályát kezdtem és láttam a színészóriásainkat munkában. A Vígszínházban egy évadban háromszázezernél is többen vesznek jegyet. Ez azt jelenti, hogy igenis van igény a kultúrára. Mégis ezzel a celebvilággal valamit elvesztettünk. Ha azt mondja valaki, hogy a tévében azt fogom nézni, hogyan él a szomszédom, valószínűleg kinevetem. Mikor bejött a Dallas, kérdeztük, hogy mi ez a borzalom. Nemrég belenéztem, azt kell mondjam, sokkal jobb, mint amiket most gyártanak.

– Nagyon sokan a South Parkból ismerik a nevét, mint Cartman magyar hangját. Ez zavarja?

– Egyáltalán nem. Psota Irént vagy Márkus Lászlót sem zavarta szerintem, hogy sokan a Frédi és Béniből ismerték a nevüket. Szinkronnemzedék vagyunk, özönlenek a külföldi filmek és sorozatok, magyar gyártás csak elvétve akad.

– Mire büszke még?

– Szerettem az Alhangyát, amit áttörésnek tartok a pályafutásom elején. Nagyon örülök a Pesti Színházban futó Toldi sikerének. Engem is meglepett az igen pozitív fogadtatás. De nemrég például elszavaltam Ganxsta Zolee egyik klasszikusát, majd fel is léptem velük a koncertjükön. Nem hittem volna, hogy ekkora nézettsége lesz, már közel 360 ezren látták a videót. Nagyon jó érzés.

 

 

 

Csöre Gábor ezekben a darabokban látható a Pesti Színházban és a Vígszínházban

(fotó: Almási J. Csaba vigszinhaz.hu)

(fotó: Almási J. Csaba vigszinhaz.hu) szeptember 19. 21 óra – Össztánc

 • szeptember 25. 19 óra – Össztánc
 • szeptember 26. 19 óra – Össztánc
 • szeptember 27. 19 óra – Össztánc
 • október 4. 19 óra – A Mester és Margarita
 • október 10. 19 óra – Játék a kastélyban
 • október 15. 19 óra – Össztánc
 • október 23. 19 óra – Játék a kastélyban
 • október 24. 19 óra – Össztánc
 • október 25. 14.30 – Túl a Maszat-hegyen
 • november 4. 19 óra – Julius Caesar
 • november 7. 19 óra – Össztánc
 • november 8. 19 óra – Toldi

 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek