EUR: 336,97 Ft
CHF: 317,41 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Extra

David Bowie színházi darabokkal folytatja

David Bowie legutóbbi albuma, a The Next Day 2013-as megjelenése előtt tíz évig hallgatott, most két színházi produkcióval folytatja a munkát.

A brit rocksztár a jövő nyáron debütáló SpongyaBob-musicalhez ír számokat, és ő jegyzi a novemberben New Yorkban bemutatkozó Lazarus zenéjét is – számolt be róla szerdán a The Daily Telegraph.


A chicagói Oriental Theatre a napokban jelentette be, hogy a SpongeBob The Musical című darab bemutatójára 2016. június 7-én kerül sor. A musical zenéjén egy sor élvonalbeli zenész – köztük a The Flaming Lips és a They Might Be Giants amerikai együttes, valamint a nyolcvanas évek popikonja, Cyndi Lauper és John Legend énekes-dalszerző – dolgozik Bowie-val.

A musical a SpongyaBob Kockanadrág című nagy sikerű animációs tévésorozat történetéből születik. A chicagói premier után a Broadway közönsége is láthatja majd a tervek szerint.


A 68 esztendős Bowie egy évtized után, 2013-ban rukkolt elő új albumával, a The Next Day című lemezzel, amely nagy feltűnést keltett és nyomban átvette a brit lemezeladási lista vezetését. Tavaly ősszel a zenész Nothing Has Changed címmel új válogatásalbumot is kiadott egy új számmal.

Ivo van Hove, a Lazarus rendezője tavasszal beszélt arról, hogy a zenész dallamai hallhatók majd a darabban. A művet a New York Theatre Workshop tűzi műsorára novemberben. A Lazarus A Földre pottyant férfi című hetvenes évekbeli brit sci-fi történetét dolgozza fel, amelyben annak idején Bowie játszotta a New Yorkba érkező földönkívülit.

Bár a rocksztár számos filmben szerepelt és a Broadway-n is fellépett a nyolcvanas évek elején Az elefántember című drámában, a SpongyaBobban és a Lazarusban azonban a hírek szerint nem lép színpadra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila szemefénye a lassan egyéves Anna. Az egykori bankrabló úgy érzi sokkal érettebb lett az apaság által, és bár fiatalon több gyermeket szeretett volna, kora miatt számára az is hatalmas dolog, ha egyszem kislányát tisztességesen fel tudja nevelni.

 • Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Az idei Oscar-gála a nagy meglepetések estéje volt. Leonardo DiCaprio végre hivatalosan is bemutatta barátnőjét, egy koreai film, az Élősködők vihette haza a legjobb film díját, aminek sikeréhez ráadásul két magyar zeneszerző is hozzájárult.

 • Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna gyerekkora óta imádja a színpadot. Szülei ezt könnyen megemésztették, ugyanakkor nem tagadják, hogy az ezzel járó létformának bizony vannak nehézségei. “A pozitívum, hogy legalább mindig van miről beszélni” – fogalmazott a Lokálnak a zenész, aki most A Dal zsűritagjaként igyekszik a feltörekvő tehetségeket biztatni: folytassák az útjukat, mert megéri.