EUR: 337,25 Ft
CHF: 317,91 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Külföld

Fejben dönthetik el

Csocsó, vagyis asztali foci fejben – képtelen ötletnek tűnik, pedig már valóság. A magyar fejlesztésű újdonságot Milánóban ismerhette meg a világ.

A májusi nyitás óta 1,4 millió látogató kereste fel a magyar pavilont a milánói világkiállításon. A szám biztató, hiszen az expót eddig összesen 12,2 millió látogató nézte meg, a magyarok produkcióira és termékeire tehát több mint tíz százalékuk volt kíváncsi.


csocso4

A korábbi teszteken is nagy sikert aratott a Youniverse Project agyszenzoros asztali focija

A világkiállítás fő témája az egészség, a környezet, a fenntarthatóság, ezért az Életkert elnevezésű magyar pavilonban is elsősorban az e témakörbe illeszkedő ételek, italok, projektek láthatók, amelyeket bőven körítenek magas színvonalú, éppen ezért nagy érdeklődést kiváltó kulturális programok – és minden más, amire Magyarország büszke.

Ilyen a MindKick nevű interaktív asztali játék is, amely érdekes áttörést jelenthet a játékpiacon. Használói ugyanis fejben, vagyis agyhullámok segítségével küzdhetnek – a játék maga pedig nem más, mint a népszerű csocsó, avagy asztali foci.

A MindKicket a Youniverse Project alkotócsapata fejlesztette ki, amely huzamosabb ideje kísérletezik agyszenzoros rendszerekkel. A játékot szeptember 14-én az Életkertben egy pavilonok közötti világbajnokság keretében mutatták be a nemzetközi nyilvánosságnak, majd a látogatók is kipróbálhatták az új találmányt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.