2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld

Feszült a helyzet a Keleti Pályaudvarnál

A rendőri sorfal elé vonult a migránsok egy csoportja szerda délben a fővárosi Keleti pályaudvarnál – számolt az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről.

A tudósítás szerint az válthatta ki az indulatokat, hogy a Készenléti Rendőrség egy csoportja elkezdte felszámolni a Baross térnél lévő sátrakat és matracokat, amelyekben, illetve amelyeken a bevándorlók életvitelszerűen tartózkodnak napok óta.


A pályaudvar főbejárata előtt összegyűlt tömeg most is az elmúlt napokban ismert mondatokat skandálta, például azt, hogy “Szabadok akarunk lenni” .

Atrocitásra nem került sor, a migránsok rövid idő után elcsendesedtek – mondta az M1 tudósítója, de hozzátette: a tömeg kiszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra változik a helyzet.


Budapest, 2015. szeptember 2. Illegális bevándorlók demonstrálnak a budapesti Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 2-án. A rendőrség nem engedi őket felszállni a Németországba induló vonatra. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2015. szeptember 2.
Illegális bevándorlók demonstrálnak a budapesti Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A szomszédos Bethlen Gábor utca is megtelt migránsokkal

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy több mint százan továbbra is “Germany, Germany” és “lets go Germany”-t skandálva követelik, hogy engedjék őket felszállni a Németországba tartó vonatokra.

A környéken leginkább a gyrososok előtt nagy a sor, de nagy a tömeg a Bethlen Gábor utcai mobiltelefon-szaküzletnél, ahol feltöltőkártyákat vásárolnak a migránsok.

Sok tévés stáb tudósít a helyszínről, az élő közvetítésekhez használatos generátorok köré is tömeg gyűlt, ezek segítségével töltik fel mobiltelefonjaikat a menedékkérők.

A Keleti pályaudvar továbbra is le van zárva a migránsok előtt, az egyéb utasok akadálytalanul közlekedhetnek a csarnok felé, és a vonatok is menetrend szerint közlekednek – tapasztalta az MTI tudósítója.

Budapest, 2015. szeptember 2. Illegális bevándorlók - köztük albánok - vitatkoznak a budapesti Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 2-án. A rendőrség nem engedi őket felszállni a Németországba induló vonatra. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2015. szeptember 2.
Illegális bevándorlók – köztük albánok – vitatkoznak a budapesti Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Továbbra is módosított útvonalon járnak a BKK egyes járatai

A tájékoztatás szerint a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibuszok, valamint a 30-as, a 20E, a 30A és a 230-as autóbuszok továbbra sem érintik a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat.

A hatósági zárás miatt a 73-as és a 76-os trolibusz a Keleti pályaudvar végállomás irányában, a Rózsák tere megállóhely után – hosszabbított útvonalon -, a 74-es trolibusz vonalán közlekedik az Ötvenhatosok teréig.

Emellett a 80-as trolibusz rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között jár, a 80A trolibusz ugyancsak rövidített útvonalon, a Csertő utca és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedik.

Összevont pótlóbusszal lehet utazni a Rózsa utca és a Rózsák tere, illetve a Puskás Ferenc Stadion között, a járat érinti a Keleti pályaudvar megállót is.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok nem érintik a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat, helyette, az ugyancsak Keleti pályaudvar elnevezésű, menetrend szerinti első megállóhelyről indulnak.

Kapcsolódó Cikkek