EUR: 356,73 Ft
CHF: 337,00 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb XXIII.kerület

Gyorsabb lóval vágtázik a magánnyomozó

Ismert színészek is nyeregbe pattannak az idei Nemzeti Vágtán. Az egyik futam jótékony célt szolgál, alapítványoknak gyűjtenek. A győztes 500 ezer forintot adhat az általa kiválasztott szervezetnek, míg a további három induló fejenként 200 ezerrel járulhat hozzá valamilyen nemes ügyhöz. A Magánnyomozók című sorozat főszereplője, Buch Tibor a Down Alapítvány 2. Számú Gondozóházának megsegítése céljából pattan nyeregbe.

NV sztarfutam gyak-1064

Buch Tibor nagy barátságban van a lovakkal

– Véletlenszerűen kerültünk kapcsolatba az alapítvánnyal – mondta Buch Tibor, a Nemzeti Lovas Színház művésze, aki szeptember 19-én ismét lóra ül a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán a Hősök terén. – Gyakran járok hozzájuk fellépni, és ők is megnézték már többször a színház darabjait, tavaly a Vágtára is kijöttek, és szurkoltak nekem. A mai napig előttem vannak az arcok, ahogy biztatnak. Érdekes köztük lenni, iszonyatos energiával árasztják a szeretetet, és ugyanilyen erővel igénylik is. Nagyon aranyos és jópofa csapat.


A színész nem elégedett tavalyi produkciójával, alaposan lemaradt a dobogósoktól.

– Idén egy gyorsabb lóval készülhetek. Bár attól még nem kell tartani, hogy megnyerem vele a Vágtát – nevetett nagyot. – Nekünk, színészeknek nem a versenyzés a feladatunk, inkább az igazi versengések között a Sztárfutamban egy nagyon látványos show-elem. Népszerűségünket kihasználva hívhatjuk fel a nézők figyelmét, mennyire fontos a magyar embernek a ló, a lovaglás, és még segíthetünk a rászorulókon is.


A rajthoz álló négy színésznek rendkívüli találkozásban volt része a múlt héten, amikor különleges portyára invitálta őket a Nemzeti Lovas Díszegység. A huszáröltözetben felvonuló egység tagjai valójában nem katonák, hanem rendőrök, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának tagjai, akikkel a hétköznapokban is találkozhatunk a Városligetben, a Margitszigeten, a Várban vagy az ország történelmi belvárossal rendelkező településein.

1619 (1)

Hiába minden, tavaly nem táltosodott meg alatta a ló

– Mi is többször találkoztunk már a díszegységgel, ugyanis arra járőröznek a csikóikkal a Molnár-szigeten, amerre lakunk. Amint a gyerekeim meghallják, hogy közelítenek, mindig kimegyünk megsimogatni a lovakat. Érdekes volt testközelből is látni, milyen rend, fegyelem és alázat uralkodik közöttük. Csodálatra méltó, ahogyan a díszőrség tagjai egymáshoz és a lovakhoz viszonyulnak – emelte ki Buch Tibor.

A Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamát szeptember 19-én rendezik a Hősök terén, Buch Tibor mellett Kaszás Géza, Pintér Tibor és Homonnay Zsolt társaságában.

Kapcsolódó Cikkek