EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb II.kerület

Hidegkúti Családi Iránytű: Itt élni jó!

A Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület megalakításának ötlete a tíz itt élő hölgy rendszeres péntek délelőtti eszmecseréje alatt született meg, és alig pár hónap alatt meg is valósult. Első nagyszabású rendezvényük, az I. Hidegkúti Piknik olyan sikert aratott, hogy az egyesület tagjai érezték, hiánypótló és nagyon is igényelt vállalkozásba kezdtek. A Hidegkúton élő közösség „nyomásának” és hívó szavának engedve mára mind a tavaszi piknikek, mind a hagyományos őszi sportágválasztó sportparádék Pesthidegkút életének meghatározó eseményeivé váltak.

II. Hidegkúti Sportparádéra Családi Sportnap ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nekem tetszik ez a sok lufi!

A tíz alapító hölgynek eddig összesen 22 gyermeke van, akik a csecsemőtől a fiatal felnőttekig minden korosztályt képviselnek. Van köztük jogász, tornász, síoktató, képzőművész, fordító, vállalkozó, angoltanár, webdesigner és menedzser is.


II. Hidegkúti Sportparádéra Családi Sportnap ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Gyerünk, ne add fel, mindjárt meglesz!

– A közös bennünk az, hogy mindegyikünknek az az álmunk, hogy egy olyan közösségben éljünk, ahol mindenki ismeri a szomszédját, ismeri a környezetében fellelhető szellemi kincseket, a különböző mesterségek, a szaktudás és a kreativitás képviselőit. És ahol mindig nyitva állnak a kapuk a szomszédok előtt, ha segítségre vagy vigaszra van szükség – mesélte Kovács Ágnes, a tíz hölgy egyike, a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület vezetője.

Hozzátette, az egyesület nem hagyja magára a közösséget a két nagy rendezvény közötti időszakban sem. Nagy segítség számukra, hogy minden rendezvényük élvezi a kerületi önkormányzat, a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont és a Klebelsberg Kultúrkúria, valamint a GELI Lakberendezési és Szolgáltató Ház támogatását.


II. Hidegkúti Sportparádéra Családi Sportnap ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Hová lépjek?

– Egyre több családot vonzanak a havi rendszerességgel indított vasárnapi túrák, amelyek során nemcsak jó adag izomlázzal lehetnek gazdagabbak a sportos vállalkozó kedvűek, hanem a közelebbi és távolabbi környék természeti csodáival is megismerkedhetnek. Családias hangulatban tartunk majd adventi ráhangolódó délutánt és búcsúztatjuk a telet a februári karneválon. Előbb-utóbb mindenki elmondhatja Hidegkúton és a környékén, hogy itt élni jó!

Kapcsolódó Cikkek