EUR: 337,19 Ft
CHF: 317,82 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb

Így maradhat meg a lottónyeremény

Hihetetlennek hangzik, de a lottónyertesek bizony nincsenek könnyű helyzetben. Hirtelen nyernek ugyanis százmilliókat úgy, hogy előtte a legtöbben egyáltalán nem voltak gazdagok, és nem is értenek a pénzügyekhez. Emiatt jellemző, hogy a nyertesek közül sokan mindössze néhány év alatt elveszítik mesés vagyonukat. A Lokál most több szakértő véleményét is összevetetve sorra vette a legjobb tippjeiket.

− Költekezzünk, de csak ésszel! A nyeremény összegéből különítsünk el egy kisebb összeget erre a célra, és nyugodtan lepjük meg magunkat azzal, amire mindig vágytunk.


− Kerüljük a kockázatos vállalkozásokat, inkább biztosnak tűnő befektetéseink legyenek! Álljunk több lábon! Ingatlanok, állampapír, esetleg az értékálló arany is pénzt hozhat.

− Ha luxuslakást vagy autót vásárolunk, mindig gondoljunk a fenntartási költségekre is, hiszen ezek rendszeres kiadást jelentenek.

− Fogadjuk el, hogy nem tudjuk mindenki életét megváltoztatni. Határozzuk el, mekkora összeget áldozunk a jótékonykodásra, és milyen szervezetet szeretnénk támogatni. Azt azonban ne érezzük kényszernek, hogy a rég látott rokonok vágyait is mindenáron teljesítsük.

gold-513062 huf-602646_1920  hammock-820455 euro-870758

Kapcsolódó Cikkek