EUR: 335,53 Ft
CHF: 316,18 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Jaksity Kata: A vizsgálat előtt lejátszódott bennem a halálom…

Jaksity Kata

Jaksity Kata

Gyönyörű, háromgyermekes édesanya. Kiegyensúlyozott és boldog családi élete van, azt azonban kevesen tudják, hogy már fiatalon az egyik legnagyobb félelmével kellett szembenéznie. Csomót találtak a mellében, és bár az elváltozás jóindulatú volt, sokáig aggódott, hogy idővel rosszindulatúvá válhat. Végül a műtét mellett döntött.

Bár szerencsésen túlesett a beavatkozáson, a maró aggodalom máig sem múlt el. Rendszeresen jár vizsgálatokra, ami a várandóssága és a szoptatás miatt most két évig kimaradt. Hosszú idő után tehát néhány hete ismét szakemberhez fordult. Összeszorult gyomorral várakozott a vizsgálatra, ahol szerencsére kiderült, hogy továbbra sincs semmi baj. Az egykori modell azt szeretné, ha nyíltan beszélnének erről a problémáról és arról, hogy félelmeik ellenére se dugják homokba fejüket a nők.


jaksity4– Csak ülök a váróban, várok a soromra és ahogy kell, beindulnak a gondolataim – írta nemrég blogjában Jaksity Kata, visszaemlékezve a vizsgálat eredményét megelőző idegőrlő pillanatokra. – Mi van, ha találnak valamit, mi lesz akkor? Elképzelem, ahogy fogadom a hírt, szabályosan beindul egy álom. Többnyire összeomlok és patakzani kezdenek a könnyeim, azonnal a gyerekeimre gondolok. Mi lesz velük? Hogy fogják kibírni, ha én elmegyek? Ki fog rájuk úgy vigyázni, ahogy csak én tudok? Szabályosan lejátszom magamban a halálom és azt, ahogy a gyerekeim teljesen vigasztalhatatlanul állnak a sírom fölött. Olyan átéléssel követem a gondolataimat, hogy egyszer csak azt veszem észre, hogy valóban könnyes a szemem. És aztán elkezdem mantrázni: nincs semmi baj, minden rendben, egészséges vagyok, rendszeresen járok szűrésre, figyelem magam, próbálok egészségtudatosan élni, nem lehet baj, ha elkerülhetetlen, akkor is időben leszek, mert figyelek magamra, dolgom van még, három gyereknek van nagy szüksége rám, ha bármi van, harcolni fogok, nem törhet meg. Mindeközben persze a gyomrom mogyorónyi, érzem, hogy görcsben áll. Egy vizsgálattól sem izgulok annyira, mint a mammográfiától. Illetve nem a vizsgálattól, hanem jaksity3az eredményétől – tette hozzá a műsorvezető, aki a Lokálnak arról is beszélt, milyen fontos lenne, hogy a fiatal lányok is rendszeresen járjanak szűrésre.

– Sokan azt gondolják, hogy ez a probléma csak az idősebb nőket érinti. De sajnos egyre többször előfordul, hogy fiatalokat támad meg a gyilkos kór. Szeretnék sokáig a családommal maradni, és azt gondolom, hogy ezért nem nagy áldozat egyetlen vizsgálat. Mindhárom gyermekemnek szüksége van rám. Ábel tizenhét, Beni tíz, Jázmin pedig mindössze egyéves múlt – mesélte a 43 éves anyuka, aki az utóbbi időszakban leginkább a családjának él.


– Nagyon boldognak érzem magam. Tavaly negatív véleményeket is kaptam, amiért negyven felett szültem, de az az igazság, hogy most érzem igazán teljesnek az életem. Lubickolok ebben az érzésben!

Kapcsolódó Cikkek