EUR: 334,62 Ft
CHF: 315,00 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIV.kerület

Játékparadicsommá változott a Dürer Kert

Játékpremier a DÜRER Rendezvényházban ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A bejáratnál óriásbuborék fogadta az érdeklődőket ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nagy valószínűséggel már most megsaccolható, melyek lesznek az idei karácsonyi játékvásár legkapósabb termékei. A Dürer Kertben állították ki azokat az újdonságokat, amelyek egyelőre kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, de helyet kaptak a már jól ismert termékek is. Kiderült: a játéknyomda és a rongybaba is reneszánszát éli.

Úgy tűnik, a repülő tündért és a gumiból szőtt karkötőt idén kiütik a nyeregből a kiszínezhető rongybabák, a kreatív játéknyomdák és különböző textúrájú bébijátékok. A kiskamasz lányok számára gyönyörű ruhatervező szettekkel, tematikus naplókkal és matricákkal készülnek a játékgyártók.


– A játéknyomda gyakorlatilag minden korosztály számára jó ajándék lehet idén karácsonyra – tudtuk meg a kiállítás egyik szakemberétől. – A kicsik számára hipoallergén, gyermekbarát nyomdapárnával készültek a pecsétek, de vannak felnőtteknek szóló termékek is, amelyekkel akár a karácsonyi menükártya is díszíthető.

Játékpremier a DÜRER Rendezvényházban ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Amelia, a színezhető spanyol baba
( Fotó_ Sáfár Tibor)

A kiszínezhető táskák után most jönnek a kiszínezhető babák, amelyek mindegyike egy-egy nép viseletébe öltözött, és a saját nemzetiségére jellemző neve van. Akina a japán, Amelie a francia, Oniya az indiai, Amelia pedig a spanyol a baba. Ennek a slágergyanús terméknek egyébként a becslések szerint is megfizethető ára lesz, 3-4 ezer forint között.


A bábok közül kollégáinknak az a játékcsalád tetszett, amelyben egyetlen bábbal eljátszható a Piroska és a farkas vagy a Hófehérke története is. A legizgalmasabbnak azok az interaktív foglalkoztató könyvek ígérkeznek, amelyekhez bármilyen okos eszközre ingyenesen letölthető program segítségével elindítható egy interaktív játék.

A puzzle-k számos fontos témára épülnek, ilyen például a barátság vagy az, hogy létezik-e a fogtündér, ha igen, hogyan telik el egy napja?

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.