EUR: 338,78 Ft
CHF: 317,54 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XI.kerület

Jó közösségben élnek az idősek a Nyírfaligetben

Nyírfaliget grill

Ínycsiklandozó illatok, élőzene és vidám beszélgetés hangja szállt a Nyírfaliget Idősek Otthona kertjéből az augusztusi ünnepeltek rendezvényén. Az itt lakók minden hónapban közös összejövetelen köszöntik az aktuális hónap név- és születésnaposait, és nyáron mi is lehetne erre alkalmasabb, mint egy zenés grillparti. Az itt élő idősek – többen 100 év felettiek is – igen aktívak ezeken a társági összejöveteleken. Grőb Krisztián intézményvezetőt arról kérdeztük, mi a titka a Nyírfaligetnek, hogy itt ennyire jól érzik magukat a lakók.

Nyírfaliget kerti parti

A Nyírfaliget Idősek Otthona 1998 óta működik, három szinten, 3000 négyzetméteren nyújt ősfás, Duna-parthoz közeli környezetben teljes körű idősotthoni ellátást.


– Otthonunk a város zajától távol, de gyorsan és jól megközelíthető helyen van Tökölön a Pesti út 1. szám alatt. Három-négy perces sétával posta, bolt, lottózó, uszoda is elérhető. Dél-Budáról az M0-son át, Csepelről 5-10 perc gépkocsival az út, így a hozzátartozók is egyszerűen tudják látogatni szeretteiket. A Népligettől induló Volánbusz is az intézmény előtt áll meg, ennek menetideje 30 perc. Emellett teljes körű ápolási-gondozási szolgáltatást nyújtunk napi 24 órában, akadálymentes környezetben. A háziorvos az intézményben rendel, saját mikrobuszunk van a szállításhoz, gyógytornász és 24 órás nővéri szolgálat áll rendelkezésre, valamint teljes körű a mosás és takarítás – sorolta a lakók jó közérzetének lehetséges okait az intézményvezető.

Nyírfaliget Grőb Krisztián

Grőb Krisztián

 

Nyirfaliget épület

Grőb Krisztián hozzátette, jogszabály alapján lehetőség van egyszeri belépési díj ellenében önálló, kizárólagos használatú apartmanos elhelyezésre, amelyre élethosszig szóló gondozási szerződést kötnek. Az intézményvezető szavaiból az is kiderült, hogy a Nyírfaliget az egészségügyi szolgáltatások mellett a lelki-szellemi egyensúlyra is nagy hangsúlyt helyez.


Nyírfaliget társalgó

– Fontos, hogy az itt élők közösségben is jól érezzék magukat. Ezért is vannak a havi születésnapi és névnapi köszöntők, valamint a rendszeres mentálhigiénés foglalkozásaink.

Megtudtuk, hogy a még üres férőhelyekre – korlátozott számban – várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.