2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Kapjunk rá a halra!

people-fish-market-marketplace-largeSzeretjük a halat, mégsem esszük: Magyarországon mindössze 4 kiló az egy főre eső éves halfogyasztás, amivel Európában a sereghajtók közé tartozunk. Pedig a hal nemcsak finom, hanem roppant egészséges is, érdemes tehát változtatni a szokásainkon. Ebben kíván segíteni a Kapj rá! kampány. 

Szeptember 23–27. között a Hungexpón gyűlik össze a magyar agrárium színe-java, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) minden a vidékről, helyi termékekről, ételekről, italokról, ízekről és illatokról szól. A Kapj rá! kampány standjánál az érdeklődők mindent megtudhatnak például arról, miként érdemes halat vásárolni és milyen praktikákkal tudjuk megkönnyíteni a halak elkészítését.


– Minden egyes nap neves szakácsok tartanak majd főzőbemutatót más és más halfajokból, és válaszolnak is a kérdésekre. Mivel a fogásokat nem magunknak főzzük, hanem az érdeklődőknek, így a pultunknál meg is lehet kóstolni a halételeket – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnöke, halgazdálkodási szakember, a Kapj rá! stand házigazdája. – Fontos, hogy sokan megértsék, a hal nem pusztán az ünnepi tálalás része, bármikor elkészíthetünk egy egyszerű ebédet vagy vacsorát – tette hozzá a szakértő. – Neves séfek mutatják be, hogyan lehet egy-egy ételt formabontó módon a család vagy a vendéglő asztalára letenni például harcsagyros, harcsachips formájában. Aki kilátogat hozzánk, nem állíthatja, hogy nem találkozott új, izgalmas, trendi fogásokkal, ötletekkel. 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek