2020. február 25., kedd
Mátyás

Sport

Kettős lábszártörést szenvedett a manchesteri Shaw

Kettős lábszártörést szenvedett Luke Shaw, a Manchester United labdarúgója a PSV Eindhoven elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A húszéves angol válogatott védőt az első félidőben nyolcperces ápolást követően oxigénmaszkkal, hordágyon vitték le a pályáról a hollandiai mérkőzésen, melyet a hazai csapat 2-1-re nyert meg.


Eindhoven, 2015. szeptember 16. Hector Moreno, a holland PSV Eindhoven játékosa (alul) szabálytalankodik Luke Shaw-val, az angol Manchester United játékosával szemben a labdarúgó Európa Liga csoportkörében, a B csoport első fordulójában az eindhoveni Philips Stadionban 2015. szeptember 15-én. Shaw sípcsonttörést szenvedett. (MTI/AP/Peter Dejong)

Eindhoven, 2015. szeptember 16.
Hector Moreno, a holland PSV Eindhoven játékosa (alul) szabálytalankodik Luke Shaw-val, az angol Manchester United játékosával szemben a labdarúgó Európa Liga csoportkörében, a B csoport első fordulójában az eindhoveni Philips Stadionban 2015. szeptember 15-én. Shaw sípcsonttörést szenvedett. (MTI/AP/Peter Dejong)

“Szörnyű, ez csúnya sérülés – kommentálta a találkozót követő sajtótájékoztatón megindultan az esetet Louis van Gaal, a manchesteri csapat vezetőedzője. – Még az öltözőben is rajta volt az oxigénmaszk, és sírt.”

A tréner a felépülés időtartamára vonatkozóan akkor még nem tudott pontos információval szolgálni.

“Kettős törésről van szó, ez akár hat hónap is lehet, de előre semmit nem lehet pontosan megmondani” – fogalmazott.

Shaw jobb lába a 15. percben sérült meg, amikor Hector Moreno szerelte őt.

“Mindenkit elszomorít, ha egy játékos ilyen sérülést szenved, de soha nem az a szándék, hogy ártsunk az ellenfelünknek” – tette hozzá Philip Cocu, a hazaiak vezetőedzője.

Maga a játékos utóbb a Twitteren megköszönte a szurkolók jó kívánságait, s jelezte, bár most nagyon rossz állapotban van, felépülése után megerősödve tér majd vissza.

Kapcsolódó Cikkek