EUR: 337,26 Ft
CHF: 316,71 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Letették a mosonmagyaróvári sportcsarnok alapkövét

Közel 1,8 milliárd forintból épül sportcsarnok Mosonmagyaróváron – mondta a város polgármestere a komplexum szerdán tartott alapkőletétele után az MTI-nek.

Árvay István (Fidesz-KDNP) részletezte: a közel húsz éve megálmodott sportcsarnok építésére az állam önrész-pótló támogatásként 240 millió forintot adott, a fennmaradó összeget a helyi vállalkozásoktól befolyó társasági adóból fedeznék. Hozzátette: az önkormányzat a folyamatos építkezés biztosítására 200 millió forintot elkülönített a költségvetésből.


A mintegy 1300 ember befogadására alkalmas komplexum optimális esetben jövő tavaszra készül el, de ha elhúzódik a folyamat, mert a társasági adó lassabb ütemben érkezik be, jövő év őszére mindenképp el fog készülni – tette hozzá a polgármester.

Elmondta azt is, hogy a sportcsarnokban szabvány méretű kézilabdapályát alakítanak ki, azon NB I-es mérkőzéseket is játszanak majd, de a küzdőtér átalakítható lesz kosárlabda- és röplabda-találkozók lebonyolítására is.

A lelátón fix ülőhelyen mintegy ezer ember foglalhat majd helyet, de a befogadóképességet szükség esetén mobil lelátókkal bővítenék.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek