2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XXIII.kerület

Malajziából Soroksárra

Közel egy éve nem játszott tétmérkőzést Gyepes Gábor. A 26-szoros válogatott védő a másodosztályú Soroksár csapatához igazolt, ahol a védelem stabilitásáért felelhet, ha újra visszanyeri kondícióját és formáját.

Gyepes Gábor, Soroksár SC, foci, edzés

(fotó: Keresztesi Balázs)

A középső védő tavasszal a Ferencvárossal készült, miután legutóbbi kenyéradója, a malajziai Sarawak Crocs igen furcsa körülmények között szerződést bontott vele. A 34 éves bekk a mai napig nem érti a történteket.


– Lábujjtörést szenvedtem egy edzésen, amiből igen hamar felépültem volna, ennek ellenére felbontották az élő szerződésemet az új szezon előtt, mondván, nem vagyok egészséges. A nemzetközi szövetség előtt van az ügy, majd ők igazságot tesznek. Sajnálom, mert jól éreztük magunkat Ázsiában! – mondta a Lokálnak Gyepes, aki azt  is elárulta, a nyári átigazolási időszakra azt beszélte meg a menedzserével, hogy Budapesten keresnek neki csapatot.

– Végül nem sikerült egyetlen élvonalbeli klubhoz sem igazolni, ami azért bánt, mert úgy érzem, még beférnék a mostani mezőnybe. Egyetlen kikötésem volt, a fővárostól messzebb nem szerettem volna költözni a családdal. Az sem kedvezett nekem, hogy az NB I-es csapatok számának csökkentése miatt még szűkült is a piac. De tovább megyek, sokáig még az NB II-ben sem találtunk csapatot, végül a Soroksárral állapodtam meg, némi szerencsével. A vezetőedzővel, Albert Flóriánnal a lányom népligeti tornaedzésén találkoztam, felajánlotta, menjek el, nézzek körül náluk, mik a lehetőségek.


Gyepes Gábor, Soroksár SC, foci, edzés

Gyepes Gáborék edzésben (fotó: Keresztesi Balázs)

Gyepes Gábor lement az edzésre, és mivel szimpatikusnak találta a közeget, tárgyalóasztalhoz ültek, és hamar megállapodtak. Szeptembertől már hivatalosan is a csapat tagja.

– Sokáig csak magam készültem, ami nem helyettesíti azt, amikor valaki végigcsinál egy alapozást. Ezért idő kell, mire visszanyerem a kondimat. Maximalista vagyok, de most a következő cél csakis az, hogy jól játsszak Soroksáron. Ha ezek után van előrelépési lehetőség az élvonalba, akkor majd fontolóra veszem, de tudom, hogy én sem leszek fiatalabb. A külföldi folytatás csak halvány reménysugár.

Új csapatáról elmondta, rányomta a bélyegét az öltözői hangulatra, hogy eddig nem tudtak nyerni.

– Görcsössé tette a játékosokat, de azon dolgozik mindenki, hogy ez megváltozzon. Ha visszatér a hit, akkor az eredmények is jönnek majd.

Kapcsolódó Cikkek