2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb

Mayweather utolsó ütéseire készül

A jövő szombati, Andre Berto elleni Las Vegas-i mérkőzése után befejezi pályafutását az amerikai Floyd Mayweather, a profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja.

A 38 éves öklöző szerdán azt mondta: a honfitársa elleni mérkőzés lesz karrierje utolsó összecsapása.


Amennyiben győz, Mayweather 49. profi meccsén is diadalmaskodik, és ezzel beállítja az 1956 áprilisában visszavonult legendás nehézsúlyú, Rocky Marciano rekordját.

“A 49. az utolsó csatám” – jelentette ki az ökölvívó, világossá téve, hogy az 50-es “mérföldkövet” már nem akarja célba venni.

“Az egészségem fontosabb. Bármi megtörténhet. Nem is attól félek, hogy kikaphatok. Persze sok pénzt lehet keresni, de előfordulhat, hogy egyszer csak már nem tudok majd beszélni, járni vagy tisztán gondolkodni” – fogalmazott Mayweather.

A Las Vegas-i mérkőzés a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért zajlik majd. A 31 esztendős rivális is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg, háromszor kapott ki.

Az öklöző cégét vezető Leonard Ellerbe szerint az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, s az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather a jövőben a filmiparban akar dolgozni.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.