EUR: 335,90 Ft
CHF: 315,88 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb III.kerület

Még az idén átadják a fonódót

Még karácsony előtt elkészül az egy évtizede tervezett budai fonódó villamoshálózat – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. Terv szerint december 23-án adják át a felújított, bővített vonalat. Az Óbuda és Újbuda közvetlen kötött pályás kapcsolatát létrehozó, 17 milliárd forint összértékű budai fonódó villamos projekt kivitelezése tavaly szeptemberben indult, a fejlesztés befejezését akkor is 2015 végére ígérték.

fonódó, villamos, hálózat, beruházás (Fotó: MTI)

Most még csak tekeredik, decembertől fonódik is

A beruházás lényege, hogy a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé. A projekt egyik legfontosabb elemeként a Bem rakparton új vonalszakasz épül, amely összeköti a Margit híd budai hídfőjét a Batthyány térrel, ennek eredményeként a régi 17-es, illetve a jelenlegi 19-es és 41-es villamosvonal összekötésével átszállás nélkül megoldható az utazás a Vörösvári úttól egészen Albertfalváig és Kelenföldig.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.