EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

Megkezdték az ellenőrzést az osztrák-német határon

Az osztrák-német határon vasárnap kezdetét vette a Németország által ideiglenesen visszaállított határellenőrzés – jelentette a francia hírügynökség.

Az AFP egyik tudósítójának beszámolója szerint a német rendőrség az este útakadályokat létesített a 20-as számú elsőrendű főúton a bajorországi Freilassing és Salzburg között.

A főút forgalmát mindkét irányba egy sávra szűkítették, s ellenőrzik az arra haladó autósokat.

Már nem sokkal az ellenőrzés kezdete után feltartóztattak három szíriai menekültet, aki az út mentén gyalogosan akarta átlépni az osztrák-német határt.

Más források szerint Passaunál, az osztrák-német határt a Duna mentén átszelő A3-as autópályán az este dugó alakult ki a 17 óra 30-kor életbe léptetett ideiglenes határellenőrzés miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva – továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe.

 • Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet.

 • Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt.