2020. február 17., hétfő
Donát

Tech

Megnyílt a 66. Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás

A sajtónapokkal megnyílt kedden a 66. Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás, a Magyarországon is jelenlévő német autógyártók legfontosabb nemzetközi vására.

A szalonon – amelyet Angela Merkel német kancellár nyitott meg – negyven országból ezer kiállító vesz részt, a legnagyobb német autógyártók, az Audi, a BMW, a Mercedes, az Opel, a Volkswagen és a Ford kiemelt figyelmet fordít a megjelenésre, több ezer négyzetméternyi kiállítóteret foglaltak le és a legfontosabb világpremierjeiket is erre az a vásárra időzítették.


Frankfurt, 2015. szeptember 15. Bemutatják az új Volkswagen Golf GTE Sport tanulmányautót a 66. Frankfurti Autószalonon 2015. szeptember 15-én, a kiállítás első sajtónapján. (MTI/EPA/Boris Rössler)

Frankfurt, 2015. szeptember 15.
Bemutatják az új Volkswagen Golf GTE Sport tanulmányautót a 66. Frankfurti Autószalonon 2015. szeptember 15-én, a kiállítás első sajtónapján. (MTI/EPA/Boris Rössler)

Az Audi az új A4-est, a Mercedes a GLC-t, a Volkswagen a második generációs Tiguan terepjárót, az Opel a K-szériás Astrát, a BMW pedig az új 7-es modellt mutatta be a nagyközönségnek, a Mercedes és az Audi emellett koncepcióautókat is kiállítottak. Az olasz Alfa Romeo hosszú évek után most egy olyan középkategóriás autót mutatott be, a Giulia QV-t, amellyel épp a nagy német gyártókat, a BMW és a Mercedes hasonló modelljeit szeretné megszorongatni.

A harmincezer négyzetméternyi kiállítótéren a szervezők a mobilitást helyezték a középpontba, a témának külön szekciót is szenteltek, amelyek a legfontosabb autóipari fejlesztéseket és kutatási eredményeket ismertették, ezek között jelentős szerepet kaptak az elektromos autókhoz kapcsolódó kutatások.


Emellett az egyik legnagyobb kihívást a városi közlekedés jelenti, ezért ezzel a témával is külön kiállítórészen foglalkoznak: ebben a témakörben az “okos” és minél hatékonyabb városi közlekedésszervezés volt a fő téma.

Az első német nemzetközi autószalont 115 éve rendezték Berlinben, ezen összesen nyolc automobilt mutattak be, Frankfurtba 1951-ben került át a kiállítás. Tavaly mintegy 250 ezren látogattak el a frankfurti rendezvényre.

Kapcsolódó Cikkek