2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb X.kerület

Megújultak a kutyafuttatók

Kőbánya önkormányzata rendszeresen egyeztet a kerület gazdijaival, hogy legyenek meg a kulturált és törvényes ebtartás infrastrukturális feltételei.


A Pongrác telepen a Csilla utca végében felújították az elhanyagolt kutyafuttatót.


– Nagyon ráfért erre a területre a felújítás – magyarázta Károly. – Évek óta hordom ide a kutyát, és fontos, hogy mindketten jól érezzük magunkat. Kaptunk padokat, ezentúl kényelmesen le tudok ülni, amíg Szuszi szaladgál.

Nem ez az első kutyafuttató, amelyik megújult, a nyáron készült el a Kőér utcai. Másfél millió forintból bővítették a területet, új padokat, ürüléktárolókat helyeztek ki és körbekerítették. A kobanya.hu információi szerint lakossági kérésre szüntették meg a Tavasi és Mádi utca közötti területet, de kiépítették a Zsombék és Koráll utca közötti részen az új, nem zárt, de kijelölt területet. Táblák és kutyaürülék-tárolók jelzik, hogy itt szabadon futtathatók a kedvencek.

Kutyafuttató Kőbánya pongrác telep Csilla utca(Fotó: Máté Krisztián)

Kutyafuttató Kőbánya pongrác telep Csilla utca(Fotó: Máté Krisztián)

– Én felelősséget vállalok a kutyámért, de hogy betarthassam a szabályokat, szükség van ilyen területekre, kukára, csapra – magyarázta József. – Én is jobban örülök, ha a kutyám egy nagy, zárt területen rohangál, mint ha a járdán kellene kerülgetnie a járókelőket. Örülök minden egyes kutyafuttatónak, már csak azt kérem a gazdatársaimtól, hogy vigyázzunk rá!

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.