2020. február 17., hétfő
Donát

Aktuális

Menesztették a paksi vezért

Budapest, 2012. január 30. Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója részt vesz a társaság évindító sajtótájékoztatóján a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hamvas István (Fotó: MTI)

Leváltották a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatóját, helyét egy német menedzser veszi át – jelentette be Lázár János ma délután a parlamentben. A Miniszterelnökség első embere Kepli Lajos jobbikos képviselő kérdésére válaszolva elmondta, hogy a kormány döntését személyesen közölte Hamvas Istvánnal, illetve a szakszervezetek vezetőivel is. A miniszter az utód nevét nem, csak annyit árult el, hogy a vezérigazgatói székbe érkező szakember a paksinál jóval nagyobb atomerőművet is irányított már, és Európa legképzettebb menedzserei között emlegetik.

Hamvas majdnem napra pontosan öt éve kapta meg megbízatását a Paksi Atomerőmű Zrt. vezetésére. Korábbi hírek alapján elképzelhető, hogy uniós nyomásra kellett meneszteni. A tervezett paksi bővítés kapcsán ugyanis Brüsszel ragaszkodott egy nyugati menedzser kinevezéséhez a cég élére, ezzel is tompítva az orosz finanszírozás súlyát a Paks II. projektben.


Kapcsolódó Cikkek