EUR: 336,78 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Program

Miami odavolt a magyar balettos párért

EloadasutanMiamiban varázsolta el a műértő közönséget a magyar balettművész házaspár, Somorjai Enikő és férje, Glogovácz Tamás. Ők képviselték Magyarországot a 20. nemzetközi balettgálán.

Somorjai Enikő neve külföldön is jól cseng, sok neves balettdarab főszerepét eltáncolhatta már, szívesen hívják rangos külföldi előadásokra. Ez most mégis nagyon különleges alkalom volt a számára.


– Miamiban már harmadszorra voltam meghívott vendég, most először azonban a férjemmel együtt táncolhattam itt. Ráadásul neki ez volt a búcsúfellépése. Azt gondolom, méltó körülmények között zárt le egy 17 éves balettművészi pályafutást – fogalmazott Somorjai Enikő.

A magyar balerina és férje nagyjából 1,5 hónapot tudott készülni a produkcióra: a szervezők egy neoklasszikus darabot kértek tőlük. Így esett a választásuk Christoph Pasztor Wie lange noch (Még meddig?) című pas de deux-MiamiPlakatjére. Az ilyen koreográfiáknak olykor magas jogdíjuk van, sokan éppen ezért nem is tudják ezt kifizetni, de a jogtulajdonos ingyen engedélyezte, hogy Somorjaiék, több ezer ember előtt eltáncolják ezt a produkciót.

– Két este két különböző színházban léptünk fel, a meghívott táncosok között voltak franciák, mexikóiak, koreaiak, németek, olaszok, argentinok, kubaiak és hollandok. Óriási volt a siker volt – mesélte Enikő, aki az Atlanti óceánban cápát is látott, alig pár méterre úszott el a férjétől. Szerencsére mindketten ép bőrrel megúszták a találkozást a vízi ragadozóval, és ez a kis izgalom nem vetett rossz fényt a tengerentúli szép emlékekre.

Kapcsolódó Cikkek